Hirdetés

Így néznek egy túlsúlyos nőre az utcán - Fotók

Haley Morris-Cafiero hat évvel ezelőtt érdekes kísérletbe kezdett: megörökítette, hogyan néznek rá az emberek az utcán. A 40 éves nő ugyanis súlyfelesleggel küzd, és így akarta tesztelni, vajon a társadalom mennyire elfogadó az alakjával kapcsolatban. A titokban készült képek sajnos nem festenek túl bíztató képet a világról: mivel a járókelők nem tudták, hogy fotózzák őket, nem is próbálták palástolni megvetésüket, döbbenetüket, vagy visszafojtani a nevetésüket.

Emberkísérlet

Haley egyébként szándékosan keresett zsúfolt, központi helyeket, hogy minél több ember lássa őt, és minél beszédesebbek legyenek a reakciók. A szociológiai tanulmánynál is mélyebb képekből egy könyv is készült, The Watchers címmel. A kötetben a fényképek mellett azok a kommentek kaptak helyet, amikkel Hailey-t bombázták, miután interneten közzétette a róla készült "paparazzi képeket". "Te dagadt zsírgolyó! Tartsd távol magad a fánkoktól és menj el futni. Már attól beteg leszek, hogy látlak." - fejtette ki véleményét valaki. Szerencsére intelligensebb és pozitívabb emberek is hozzászóltak a témához: "Csodálatos és ösztönző vagy, teljes szívemből megértem, miért vágtál bele ebbe a projektbe." - írta egyikük.

"Nem érdekel, mit gondolnak rólam az emberek. Ki vagyok békülve önmagammal." - nyilatkozta Haley, aki először a forgalmas Time Square területén állította fel a kameráját hat évvel ezelőtt. Miután átrágta magát a képeken, látta, hogy elkapta a pillanatot, amikor egy férfi megvetően néz rá a háta mögött. Akkor döntötte el, hogy felgöngyölíti ezt a dolgot. Peruban, Berlinben, Prágában, Párizsban és Panamában is kattintgatott.

"A társadalom a pillantással kommunikál, és a külsőnk alapján dönti el, hogy milyen emberek vagyunk. Ez nagyon jól látszik a képeken." - így Haley.

A második oldalon még több képet találsz!

Fotók: dailymail.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!