Lifestyle

Dupla annyi ideig is képes virágzani a tulipán: csupán ennyi a titka

A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.

Tovább élvezhetjük

A tulipánok a tavasz megtestesítői, valamint az évszak legszebb ékkövei, melyek a nárciszok és ibolyák társaságában beragyogják a kertet, illetve kellemes illatot árasztanak az otthonokban. Bár a legtöbben Hollandia jelképeként ismerik őket, eredetük valójában Törökországban gyökerezik – nevüket a turbán szóból eredeztetik, és ha figyelmesebben szemléljük őket, valóban felidéződik a muszlim népeknél viselt fejfedő. Sajnos azonban ez a közkedvelt növény azok közé tartozik, melyek épp csak néhány napig tündökölnek, azután búcsút kell vennünk szépségüktől – legalábbis abban az esetben, ha nem gondozzuk megfelelően. Valójában nagyon is sokat tehetünk azért, hogy elnyújtsuk a virágzást, és a lehető legtovább élvezhessük a tulipánok adta hangulatot – csupán néhány praktikát ajánlott bevetni, ha azt szeretnénk, hogy kétszer annyi ideig tartson a csoda. Részletek a galériában!

Frissítsük a tápanyagot Ahhoz, hogy egészséges és gyönyörű tulipánokat neveljünk, tavasszal is folytassuk gondoskodásukat. Amikor a hajtások már 3-4 centiméteresek, adjunk nekik alacsony nitrogéntartalmú trágyát vagy tápoldatot a megfelelő fejlődés érdekében
Kattints a további képekért!

Az orchidea roppant népszerű növény Magyarországon is. Viszont sokan nem ismerik a növény valódi igényeit, de mi most adunk ehhez néhány tippet!

Leadfotó: 123rf

Forrás: Bors

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.