Meg is lehet enni ezt a tavaszi virágot, és számtalan módon felhasználhatod a konyhádban

Sokan nem tudják, pedig rengeteg ehető virág van körülöttünk, ami csodát művelhet az ételünkkel. Ezek közé tartozik az orgona is!

Megmutatjuk, hogyan tudod felhasználni

Az orgona a tavasz egyik legmeghatározóbb növénye, melynek illata és színei a megújulás és a termékenység jelképei. A virág története a Közel-Keletig nyúlik vissza, majd a római birodalomban vált ismertté, ahol a tisztaság és az emelkedettség szimbóluma volt.

Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában honos, de az első hivatalosan dokumentált orgonatermesztés Franciaországban történt. A középkori Európában gyógyászati célokra is használták, például a virág leveleit és kérgeit gyulladáscsökkentőként és lázcsillapítóként alkalmazták.

Sokan nem tudják, hogy az orgonát a konyhában is be lehet vetni. Megmutatjuk, hogy milyen ételeket készíthetsz belőle!

Az orgona virágai ehetők, bár kissé kesernyés ízük miatt csak kis mennyiségben ajánlott őket fogyasztani. Akár tekinthetünk úgy is rá, mint fűszerre.
Kattints a további képekért!

Az orchidea roppant népszerű növény Magyarországon is. Viszont sokan nem ismerik a növény valódi igényeit, de mi most adunk ehhez néhány tippet!

Leadfotó: Flickr

Oldalak

Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.