Egy titokzatos kísérlet alanya lehetett az a 19 ember, akikről kiderült, hogy féltestvérek

A véletlen hozta össze a testvéreket, akiknek ugyanaz a donor volt a biológiai apjuk.

Egy véletlen folytán kezdődött az egész

Amerikában egyre népszerűbbek az otthon elvégezhető, családfakutató DNS-tesztek, amelyek segítségével kideríthető az illető származása, de elfeledett, netán nem ismert rokonok megtalálására is alkalmas lehet. Nemrégiben legalább 19 ember jutott arra az eredményre, hogy egy apától származnak. Mind a negyvenes, ötvenes években születtek New York Bronx nevű negyedében. A Telex azt írja, a sok gyanús körülmény miatt az is megfordult a fejükben, hogy esetleg egy emberkísérlet részesei voltak.

nő otthoni DNS-tesztet csinál

Az egész akkor kezdődött, amikor az ötvenes éveiben járó Bob Eliot a szemére panaszkodott, arra, hogy kezdődő szürkehályogja van, de hát – tette hozzá – ez örökletes, az apai nagyanyjának is az volt. Erre a demenciával küzdő, a saját mondatait és kérdéseit is rendszeresen ismételgető anyja egyszer csak váratlanul azt mondta neki, hogy az apja valójában nem az apja. A férfi azonban hiába kérdezett vissza a derült égből villámcsapásként érkező állítást hallva, az anyja elméje addigra újra ködbe borult. Pár hónappal később ismét előhozta a témát, és az anyja megismételte az állítást, és hozzátette: az orvosnak azt mondta, kék szemű gyereket szeretne. Eliot szeme valóban kék, míg az apjaként ismert férfié barna volt.

Eliot később egy rokonától megtudta, hogy az anyja nem tudott teherbe esni a férjétől, így ő mesterséges megtermékenyítéssel született. A biológiai apjáról, a spermadonorról pedig csak annyit tudnak, hogy a New York-i állami egyetemre járt. Ezek után döntött úgy, hogy DNS-tesztet csináltat, aminek segítségével először két, eddig számára ismeretlen unokatestvérét találta meg, majd hónapokkal később egy harmadikat és egy negyediket is, mindketten Tufel vezetéknevűek.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak