Tudtad? A növények is le tudnak égni - ha ezt látod rajtuk, már késő

Kedvenc kis zöld barátaink is le tudnak égni, így őket is érdemes védeni a káros napfénytől és UV sugaraktól - mutatjuk hogy!

Növényvédelem

Ahogy a nyári hónapok beköszöntenek, nem csak mi, emberek igyekszünk védeni bőrünket az erős napsugárzástól, hanem kedvenc növényeink is hasonló kihívásokkal néznek szembe. Bár furcsának tűnhet, de igen, a növények is le tudnak égni! A növényi napégés, más néven napkárosodás, az intenzív napfény és UV sugárzás hatására következik be, és komoly károkat okozhat a növényekben. A napégés jelei könnyen felismerhetők. Ha növényeid levelei sárgulnak, barnulnak vagy fehérednek, különösen a leginkább napnak kitett területeken, akkor valószínűleg napégés áldozatai lettek. Emellett száraz, elhalt foltok is megjelenhetnek a leveleken, és a szélek, valamint a csúcsok elhalhatnak és barnulhatnak. Súlyos esetekben a levelek akár le is hullhatnak, ami különösen aggasztó lehet. Mire kell odafigyelned, hogy ezt elkerüld? A galériára kattintva mutatjuk!

A napégés leginkább azokra a növényekre veszélyes, amelyek árnyékban nőttek, és hirtelen teljes napfénynek vannak kitéve. Ezért fontos, hogy növényeidet fokozatosan szoktasd hozzá az erősebb fényviszonyokhoz. Kezdd néhány órányi közvetlen napsütéssel, majd lassan növeld az időtartamot.
Kattints a további képekért!

A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...