Trendi parafa kiegészítők házilag

Te is gyűjtöd a borozások alkalmával visszamaradt parafadugókat? Unod már, hogy csak a helyet foglalja a dugógyűjtemény, de kidobni nincs szíved? Nézd meg cikkünket a legjobb újrahasznosító tippekért!

Egyszerű és nagyszerű
A legegyszerűbb megoldás a parafa dugókból fűzött girland, melyet ragasztóval vagy cérnával rögzíthetünk össze és a kertipartik mutatós dísze lehet. A félbevágott parafadugók lapos felére ragasszunk pisztollyal mágnest, az így kapott hűtőmágnes a konyha éke lehet. Az egyszerű alakzatokból felépülő fali dekorációk igazán látványosak lehetnek egy semleges színű falon. Érdemes megőrizni a dugókat, ha sok mindent tárolunk üvegben, hisz a felékesített dugaszokat újrahasznosíthatjuk eredeti céljuknak megfelelően.

 

 

Minimális erőbefektetéssel
A tapétavágó késsel bevágott dugók remekül szolgálhatnak, mint ültetőkártya tartók, de akár fényképet is helyezhetünk bele. A kerti vetemények elültetése során is újrahasználhatjuk a természetes parafát, mint címkéző, csak ügyeljünk rá, hogy tartós szerrel (például alkoholos filc, festék) írjuk fel az információkat, nehogy az eső lemossa. Apró fali kaspóként  vagy csíráztatóként is használhatjuk a nedvességet megtartó parafákat. Hungarocell gömbre is ragasztgathatjuk a dugaszokat, melyek mutatós díszt alkotnak.

 

Koszorúk, üzenőtáblák
Az adventi szalmakoszorúk alapjára ragasztópisztollyal rögzítsük a parafát, melynek elhelyezését ízlésünk szerint válasszuk ki. Szalaggal, termésekkel díszítve az ajtó vagy a fal dísze lehet. Fa alapra ragasztva, egymás mellé szorosan rögzítve üzenőtáblát is készíthetünk a felesleges boros dugókból.

 

További tippekért és jópofa ötletekért kattints a következő oldalra!
 

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!