Titkos pszichológiai trükkök pároknak - Így manipulálhatod a partnered

A párkapcsolatokban alkalmazott pszichológiai manipuláció tökéletes módja annak, hogy ellenőrizzük a másikat, elérjük azt, amit szeretnénk és, hogy ne essünk a másik fél áldozatául, vagy irányítása alá.

Szerezd meg azt, amit akarsz

Fontos azt tudni, hogy mindenekelőtt nem az a cél, hogy a másikat olyan szinten irányítsuk, hogy ő már ne érezze jól magát a kapcsolatban, hanem, hogy a kellemetlen helyzeteket, vagy a később ezekből kialakuló vitákat megelőzzük. Hoztunk néhány különleges szituációt, amelyekre van néhány pszichológiai malőr, amivel kikerülheted partnered - számodra - idegesítő tulajdoságait, szokásait.

Az intellektuális zaklató - Ha a párod minden egyes nap okoskodik és információk, statisztikai adatok sokaságával áraszt el, azt bizony intellektuális zaklatásnak nevezik, ami egy létező jelenség. Hogyan kerülheted el? Javasolj valami olyan témát, amihez mind a ketten hozzá tudtok szólni. Ne hagyd, hogy a partnered elnyomjon a megszerzett tudásával! Biztos van olyan terület, vagy téma, amiben ő sem sziporkázik.

Amikor lelkiismeretfurdalást okoz - A manipulátorok imádják azt éreztetni, hogy ők mindent tökéletesen csinálnak és soha semmiben nem tudnak hibázni, mert a kapcsolatért cselekszenek úgy ahogy. Ha például a barátaiddal talákoztok és ő azt mondja, hogy jól érezte magát, de unatkozott és jobb lett volna veled lenni, akkor te manipuláció áldozata vagy. Hogy fordíthatod meg a helyzetet? Ne feledd, hogy jogod van boldognak lenni és találkozni a barátaiddal, ismerőseiddel! Találj kompromisszumos megoldást és ne menj bele a felesleges vitába, bizonygatási-játékba. Ajánld fel, hogy következő alkalommal az ő barátaival találkoztok.

Passzív-agresszív, amikor nincs igaza - Nem bújik, nem szeretget és próbálja elhitetni veled, hogy mindenért te vagy a hibás. Ezt teheted: Válaszolj humorral, de ne szarkazmussal. Legyen közvetlen, tiszta és őszinte.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!