Lifestyle

Tippek a tökéletes nyáresti kerti partyhoz

Bemutatunk néhány ötletet, amelyek segítségével egy igazán hangulatos kerti partynak adhatsz otthont!

Hangulatelemek
Néhány aprósággal kellemes hangulatot varázsolhatsz: szúrj a földbe néhány fáklyát, a párkányra és az asztalra helyezz mécseseket, valamint zöld növényeket vagy cserepes virágot.
Nem árt, ha gondolunk a kellemetlenkedő szúnyogokra is: szerezz be speciális rovarírtó füstölőt és lábmagasságba tegyél le néhányat.

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Finom "tűzről pattant" ételek
Nincs kiábrándítóbb, mint amikor száraz, sótlan vagy ízetlen az étel, ami az asztalra kerül. Fontos tudni, hogy a grillkolbászt és virslit kivéve, a húsokat pácolni kell grillezés előtt, hiszen az ízek akkor járják át igazán az ételt. Mielőtt elkezdenél sütni, fontos, hogy a grillsütő megfelelően elő legyen készítve: legyen hozzá szén, papír és tiszta legyen a rács és az alumínium tálca. Válasszunk minőségi húsokat és nem túl olajos pácot, nehogy lángra kapjon az étel.

Oda kell figyelnünk, hogy minden hús más és más pácolási időt igényel: a szárnyasok 2-4 órát, a marha, a sertés és a bárány 2-6 órát, a halak és a rákok 30 perc-1 órát igényelnek. Akik nem szeretnének elmerülni a pácolás világában, azoknak érdemes előre pácolt húst vásárolniuk.

Köret
A sütögetés hosszabb időt vesz igénybe, ezért némi rágcsálni valót tegyünk az asztalra. Remek választás a friss gyümölcs és a burgonyszirom. A grillezett ételek mellé ajánlatos könnyű salátát tálalni: szeleteljünk fel jégsalátát, adjunk hozzá félbevágott koktélparadicsomot, lilahagymát és ízesítsük borecettel. Szintén kiváló körete lehet a grillezett húsoknak a görög saláta, a paradicsomsaláta, vagy a kukoricasaláta. A sütés idő miatt, ha krumplit is tálalunk köretként, akkor azt érdemesebb közben a sütőben arany barnára sütni, így rövidebb a várakozási idő.

Milyen bort válasszunk az egyes húsokhoz?
Jó tudni, hogy minél fűszeresebb a pác, annál szárazabb, karakteresebb bort kell választanunk. A fehér húsokhoz - szárnyasok, hal - fehér borok passzolnak, míg a vörös húsokhoz - sertés, marha, bárány - a vörös bor illik. Grillezett apró húshoz könnyű rozé vagy vörösbor a legideálisabb, a saslikhoz és nyársakhoz pedig tüzes, testes vörösbort párosítsunk.

 

Tipp: Ne felejtsük el, hogy az alkohol és a fűszeres ételek is vizet vonnak el a szervezetünkből, így fontos a szervezet hidratálása. Mindenképpen készítsünk be a hűtőbe néhány palack ásványvizet vagy alkoholmentes üdítőt!

 

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 90-es évek divatvilágának egyik legnagyobb ikonja volt, akinek szépsége és kisugárzása generációkat bűvölt el. Carla Bruni már 57 éves, mégis ugyanazzal a természetes eleganciával vonzza a...
Sztárok
A brit királyi családban ritkán hangzik el nyílt szó, de egyetlen gesztus is árulkodó lehet. Nos, Anna hercegnő olyat tett Kamillával, amit a palotában sokan megalázónak tartottak.
Egészség
Egyre több kutatás mutat rá arra, hogy az étrendünk apró, tudatos változtatásai komoly hatással lehetnek a szív és az erek állapotára. Néha például egészen meglepő, milyen egyszerű alapanyagok...
Lifestyle
A karácsony a szeretet ünnepe, mégis rengeteg kapcsolat megy tönkre ilyenkor – és a harmadik ok szinte mindenkit megdöbbent.
Christmas
Van egy megdöbbentően egyszerű technika, amelyet a profi cukrászok évek óta használnak – pedig otthon is működik, és ettől lesz minden süteményed selymesen puha és tökéletes állagú.
Lifestyle
Komoly döntések, belső vívódások és lassan kibontakozó sikerek várnak a Bak jegy szülötteire 2026-ban, amikor már nem lehet félvállról venni a saját vágyakat sem.