Lifestyle

Nem árt ismerni, életet menthet: TikTokon tanult csellel menekült meg az elrabolt lány

Egy nemzetközi segélykérő kézjelzést mutatott az eltűntként nyilvántartott kiskorú lány, így menekült meg 61 éves elrablójától.

Néma segélykérés

Soha ilyen gyors nem volt még az információáramlás, mint napjainkban. Sajnos ez egyaránt igaz az álhírekre és a hasznos tájékoztatásra. Miközben rengeteget hallani a közösségi média káros hatásairól, nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a felületeket jóra is lehet használni, amit az alábbi eset is példáz.

A Signal for Help egy nemzetközi segélykérő jelzés, ami arra szolgál, hogy a kiszolgáltatott, bajba került emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak. A hirado.hu cikkében azt írja, a jelet a Canadian Women’s Foundation női szervezet találta ki bő egy évvel ezelőtt, mert a koronavírus okozta bezártságban világszerte megnőtt a családon belüli erőszakos esetek száma. A néma kézjel azóta gyorsan terjed a TikTokon, amely köztudottan az egyik legnépszerűbb alkalmazás ma, amit rengeteg fiatal előszeretettel használ napi szinten.

A közösségi oldal felhasználói folyamatosan töltenek fel videókat, amelyekben bemutatják, hogyan kell használni a jelet, amely három kézmozdulat keveréke, az „otthoni erőszakot”, a „segítségre van szükségem” és a „családon belüli erőszakot” közvetíti.


Itt jött szemben a jelzés egy fiatal lánnyal is, aki később fel tudta használni a szerzett tudást, amikor elrabolták.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...