Csak kevesen tudják követni, ami itt történik - Neked vajon sikerül?

A Thália Színház nagyszínpadi bemutatóinak sorát 2019. március 30-án Joe Orton komédiája, A kulcslyukon át zárja. A darab fekete és abszurd humorban egyaránt bővelkedik. (x)

Veszélyes állás

A történet egy pszichiátriai rendelőben játszódik, ahol a gyógykezelés több veszéllyel jár, mint maga a betegség. Mégis, a legtöbb veszélyt az a titkárnői állás rejti, amire Geraldine (Mórocz Adrienn) ártatlanul jelentkezik. Először leendő főnöke, Dr Prentice (Friedenthal Zoltán) kérésére vetkőznie kell, majd azonnal öltöznie, mert betoppan a pszichiáter vérmes felesége (Schell Judit) és nyomában zsarolója, a szoknyabolond londiner (Bán Bálint), akit üldöz a rendőr (Vida Péter).

Szerencsére az egészségügyi hatóság főellenőre (Tamási Zoltán) lesújt, ahol csak hibát talál - és ennek érdekében bármit képes félreértelmezni. Mire előkerülnek a kényszerzubbonyok és a pisztolyok, már csak annyi biztos: a váratlan esemény mindig akkor következik, amikor legkevésbé számítunk rá.

Ilyen őrült napból egy is elég az életben

De éppen ezért találták fel a színházat, hogy az az egy viszont biztosan ki ne maradjon! Az elsöprő komédia szerzője, Joe Orton olyan zseniális és sikeres volt, hogy azt nem lehetett elviselni: a szerelme végzett vele. Ezt a darabját már nem láthatta színpadon. Nézd meg helyette is!

Az előadás rendezője Fehér Balázs Benő, szereplői: Schell Judit, Friedenthal Zoltán, Mórocz Adrienn, Tamási Zoltán, Bán Bálint és Vida Péter. A díszletet és a jelmezeket Izsák Lili tervezte az egyetlen helyszínen játszódó darabhoz. A szöveg Fekete Ádám fordításában lett lendületesebb.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!