Lifestyle

A Yale professzora állítja: ha helyesen válaszolsz erre a 3 kérdésre, intelligensebb vagy, mint az átlag

Mikor mondhatjuk valakire, hogy intelligens? Nos, a Yale egyetem professzora ennek akar utána járni egy egyszerű, három kérdésből álló teszttel.

Teszt

Az intelligencia meghatározására különböző, igen összetett módszerek léteznek, például az IQ-t, azaz az intelligenciahányadost felmérő és kiszámító tesztek. De van egy egyszerűbb módszer is, amit a Yale professzora, Shane Frederick fejlesztett ki. A kognitív reflexiós teszt szerint mindössze három kérdéssel meg lehet határozni, mennyire okos valaki. Neked vajon sikerül elsőre megválaszolni ezeket a kérdéseket?

Íme a 3 kérdés, amire válaszolnod kell:

1. Egy ütő és egy labda együtt 1,10 dollárba került. Az ütő egy dollárral többe kerül, mint a labda. Mennyibe kerül a labda?

2. Ha öt gép öt perc alatt öt terméket állít elő. Akkor mennyi időbe telik 100 gépnek 100 termék előállítása?

3. Tavirózsák nőnek egy tóban. Naponta duplázódik meg a számuk. 48 nap alatt lepik el az egész tavat. Mennyi időbe telik, amíg a tavirózsák a tó felét borítják be?

Elsőre úgy tűnik, hogy a válaszok ezekre a kérdésekre nyilvánvalóak: tíz cent, 100 perc és 24 nap. De valójában egyik sem helyes, a következő oldalon elmagyarázzuk, miért!

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...