Lifestyle

Újra kiosztották a Televíziós Újságírók Díját - trónfosztás történt: idén már nem Ördög Nóra a legjobb női műsorvezető

Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág legjelesebb képviselői vehették át.

Egy gála, ahol a legprofibb magyar tévés teljesítményeket díjazzák

2023. március 29-én adták át a Televíziós Újságírók Díját a Budapest Music Centerben, egy nagyszabású gálaest keretében. Az ünnepélyes eseményre immáron tizedik alkalommal került sor. A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar, szórakoztató műfajú tévés teljesítményeket. A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták. A Televíziós Újságírók Díja grémiuma az Index, a Marketing&Media, a Márkamonitor, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy újságírójából áll.

Az idei gála egyik legnagyobb meglepetése, hogy Ördög Nóra, akit hét alkalommal választottak meg a legjobb női műsorvezetőnek, ezúttal csak a jelölésig jutott: a megtisztelő kitüntetést 2023-ban Lékai Kiss-Ramóna kapta. Ördög Nóra számára azonban - akit egyébként élőben kapcsoltak Mexikóból - némi elégtételt jelenthetett, hogy az általa vezetett Ázsia Expresszt kiáltották ki a legjobb reality-nek.

A mostani alkalom különlegessége, hogy első ízben díjazták külön a legjobb női és férfi mellékszereplőt (a tévésorozatok mezőnyében).

Íme az egyes kategóriák, valamint az idei győztesek listája:

Legjobb nagyszabású show-műsor:

Dancing with the Stars (TV2)

Legjobb vetélkedő:

Szerencsekerék (TV2)

Legjobb gasztro-reality:

A Konyhafőnök (RTL Klub)

Legjobb női mellékszereplő:

Hermányi Mariann (A besúgó)

Legjobb reality:

Ázsia Expressz (TV2)

Legjobb heti sorozat:

A Király (RTL+)

Legjobb női műsorvezető:

Lékai-Kiss Ramóna (TV2)

Legjobb zsűritag:

Majoros Péter 'Majka' (Sztárban sztár leszek!)

Legjobb napi sorozat:

Keresztanyu (RTL)

Legjobb férfi mellékszereplő:

Thuróczy Szabolcs (A besúgó)

Legjobb talkshow:

Az első influenszerek (Spektrum)

Legjobb férfi műsorvezető:

Till Attila (TV2)

Legjobb színésznő:

Schell Judit (A Király)

Legjobb színész:

Olasz Renátó (A Király)

Idén ismét az ATV nézői dönthetik el, hogy a szakmai kuratórium által kiválasztott jelöltek közül mely művészek érdemesek arra, hogy a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjai közé léphessenek.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!
Lifestyle
A kormány hat százalékos inflációt jósol 2024-re. Mutatjuk, ennek tekintetében hogyan alakulnak a következő év elején esedékes nyugdíjemelések.
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.