Meg kell mosni a csirkét elkészítés előtt? Szakértők elárulták a választ

A hús csomagolásában gyakran előforduló rózsaszínű folyadék, nem meglepő módon arra készteti az embereket, hogy elkészítés előtt megmossák a húst. Ez a lépés valóban szükséges?
Miért mossuk meg?
Ha kíváncsi vagy, honnan ered ez az ötlet, egy pillantás a közelmúlt történéseire segíthet tisztábban látni. Bár a modern csirkefeldolgozás az 1920-as években indult, az iparág csak az 1970-es évekre kezdte el bevezetni a betegségmegelőző programokat és az automatizált feldolgozást. Ezek a fejlesztések alapvetően javították a baromfitermékek biztonságát. Korábban, amikor az emberek maguk vágták le a csirkét, a nyers csirke mosása segített eltávolítani a szennyeződéseket, törmelékeket, kórokozókat és egyéb potenciálisan káros anyagokat.
A nyers csirke mosása ma is népszerű sok kultúrában, gyakran családi hagyományos receptek alapján. Azonban a modern csirketermékek, melyek a feldolgozás során alapos tisztításon mennek keresztül, felvetik a kérdést, hogy vajon szükséges-e ez a lépés, és nem okozhat-e inkább problémát.
Kattints a galériára!