Lifestyle

Tanárok megdöbbentő vallomásai: innen tudják, ha egy szülő alkalmatlan a gyereknevelésre

Elképesztő, már-már hihetetlen történetekről rántották le a leplet a pedagógusok.

Szülői "red flagek"

A pedagógusok - legyen itt szó bölcsődei, óvodai, általános- vagy középiskolai tanárokról - napi szinten érintkeznek a gyerekek szüleivel, ezáltal több ezer jó (és kevésbé jó) személyiségű és viselkedésű emberrel kerülnek kapcsolatba. Ezen a tényen felbuzdulva a BuzzFeed újságírója megkérdezte a lap közösségét: "Pedagógusok, mik azok az automatikus visszajelzések, amelyek arra utalnak, hogy a szülő vagy a gyerek viselkedése riasztó szülői nevelési stílust mutat?" Nos, több száz válasz érkezett, a megdöbbentőtől a legsokkolóbb történetekig. Máris mutatjuk őket, a cikk a galériában folytatódik!

"Sokféle környezetben dolgoztam gyerekekkel (pl. osztályteremben és privát gyermekfelügyeletben), és az egyik legnagyobb "ez durva lesz" piros zászló számomra minden olyan beszélgetés, amelyben a szülő a következő szavakkal kezdi: "Nem hiszünk benne...” Szinte mindig olyan szülőről van szó, aki jobban ragaszkodik a nevelési filozófiájához, mint a gyermeke valóságához, és mindig van egy gyerekük, akinek szüksége van valamire, amit így nem adnak meg neki.” Például: "Nem hiszünk az alvásidőben." Ez nagyszerű, de a gyereke erősen alváshiányban szenved. "Nem hiszünk a gyorséttermi étel korlátozásában." Ez nagyszerű, de az Ön gyereke székrekedésben szenved a túlzott kekszevéstől, sőt a pelenkakiütése nem reagál a teljesen természetes biokrémre, és orvoshoz kell fordulnia. Nagyon jó, ha vannak szülői ideálok, de a gyermeke szükségleteinek kell az első helyen állnia."
Kattints a további képekért!

Egy híres művésznő úgy döntött, hogy a mesterséges intelligenciával (MI) köti össze az életét. Igazából láthatja is, mert hologram formájában lesz vele.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Sztárok
A nyolcvanas-kilencvenes években nem készülhetett színvonalas vígjáték Meg Ryan nélkül: a színésznő annak idején egész Hollywoodot az ujja köré csavarta, a kétezres években mégis kikopott a...
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.