Lifestyle

Ezeket a hazugságokat minden szülő mondja a gyereknek, de észre sem veszi

Inkább szokjunk le róluk, mert a lurkó elveszíti a belénk vetett bizalmát.

1. „Nem hagyom, hogy bármi rossz történjen veled”

Bár minden szülőnek az a célja, hogy megóvja a gyerekét a rossztól, beláthatjuk, hogy ez nem fog maradéktalanul sikerülni, akármennyire is igyekszünk. Vagyis ha ezt mondjuk a kislányunknak, kisfiunknak, tulajdonképpen hazudunk neki - önkéntelenül is. Érdemes ezt az egyébként remek üzenetet valahogy más megfogalmazásban a lurkó tudomására hozni, hogy érezze: igyekszünk őt védeni, de vannak dolgok, amiket lehetetlen kikerülni az életben.

2. „Nem fog fájni, ígérem”

Muszáj elvinni őt orvoshoz, pedig nagyon nem akar menni: sír, ordít, toporzékol, mert fél a kellemetlen vizsgálattól. Mit tesz ilyenkor a legtöbb szülő? Hazudik. Azt mondja, hogy nem fog fájni, még akkor is, ha pontosan tudja, hogy ez nem igaz. Sokak szerint jobb ez a módszer, mert a gyerek legalább lenyugszik, és be lehet adni neki a szurit. Utána meg majd lesz valahogy. Szerintünk van más megoldás: ne hazudj! Próbáld elmagyarázni, hogy valóban fájni fog egy kicsit, de a rossz érzés elmúlik. Túl lesz rajta. Az apróság nagyobbat csalódik benned, ha rájön, hogy füllentettél. Mert legkésőbb a beavatkozás pillanatában rájön.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 4 uši

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.