Szörnyen káros: soha ne forrald újra kétszer ugyanazt a vizet

Noha az újrafelforralás kényelmes és praktikus megoldásnak tűnhet, érdemes megfontolni, hogy hosszú távon valóban jót teszünk-e vele.

Vízforralás kisokos

Napjainkban, amikor mindenki rohan, és az élet tempója egyre gyorsabbá válik, gyakran hajlamosak vagyunk a praktikus és egyszerű megoldásokhoz nyúlni. Az olyan mindennapi tevékenységek, mint egy csésze tea elkészítése vagy instant leves főzése során könnyen előfordulhat, hogy egyszer felforralt vizet hagyunk a vízforralóban, majd újra megmelegítjük későbbi használatra. Első pillantásra ez ártalmatlannak tűnik, de a szakértők szerint érdemes megfontolni, hogy mennyire jó ötlet kétszer felforralni ugyanazt a vizet. Miért? Részletek a galériában!

A víz természetes ásványi anyagokat tartalmaz, mint például kalcium, magnézium, nátrium és kálium. Amikor egyszer felforraljuk a vizet, egy része párolog, de az ásványi anyagok koncentrációja még nem nő meg jelentősen. Ha azonban újra felforraljuk, tovább párolog, és ezzel az ásványi anyagok aránya tovább nő, ami néhány ember számára problémát jelenthet, például a vesekőre hajlamosak számára.
Kattints a további képekért!

Valóban különleges növény, amely természetes védelmi mechanizmusával képes megőrizni területét, de ez a mechanizmus más növények számára kedvezőtlen lehet.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
Rengetegen szoktak kolbászt venni a magyar boltokban, és imádjuk is ezt az alapanyagot, ami sokféleképpen felhasználható. Azonban vigyázni kell, hogy nehogy bepenészedjen.
Sztárok
Návai Anikónak volt Amerikában, valamint Magyarországon is több ingatlana, de pénzre volt szüksége, így kénytelen volt súlyos hitelt felvenni.
Egészség
Komolyan veszélyes lehet az egészségedre nézve, ha ezt a népszerű gyümölcsöt a hűtőbe teszed - cikkünkből most azt is megtudhatod, miért.
Lifestyle
A kormány bejelentette, hogy ebben az évben is folytatódik a húsvéti támogatás program. Azonban résen kell lenned, hogy ne maradj le róla.
Utazás
Az igéző szépségű szicíliai kisvárost sok turista lepi el a főszezonban, az év egyéb hónapjaiban viszont alig-alig akad utazó, aki errefelé venné az irányt. A település most egy ragyogó akcióval...
Sztárok
Gyászol a magyar gasztronómia, mivel meghalt Horváth Rozi, aki ugyebár egy klasszikus szakácskönyvet is az emberekre hagyott, ami rengeteg háztartásban megtalálható.