Nem érted, miért vagy még mindig egyedül? Ez lehet a probléma

Gyermekként az igaz szerelemről álmodoztál és még felnőttként is egyedül vagy? Félénk vagy ismerkedni, nehezen bízol meg valakiben? Úgy gondolod téged nem lehet szeretni? A barátaid sem értik miért nem találsz párt, állandóan tanácsot osztogatnak, ami egy idő után már kimondottan frusztráló lehet számodra. Akkor te is abban a helyzetben vagy, amikor ideje változtatnod…

A női lelkekkel suttogó

Marozsák Szabolcs olyan bestseller kötetek szerzője, mint a Női önbizalom titkos tükre vagy az Új élet a szakítás után. Többszázezres Facebook és Insta követőtábora előtt már sok kérdésben bizonyított, ezért úgy gondoltuk, egy női magazin olvasói - a legégetőbb magánéleti, párkapcsolati és lelki kérdésekben - szeretik megtudni egy tapasztalt férfi gyakorlatias nézőpontját. Az önbecsülés javításával foglalkozó női önbizalomedző tapasztalatból tudja hogyan segíthet egy hölgynek a magabiztossága helyreállításában. Nincsenek előtte tabuk, elhallgatott témák. Saját módszert dolgozott ki, amit megismerhettek, ha követitek írásait itt a Femcafe.hu-n.

Ha pedig kérdésetek van, névvel, vagy név nélkül, tegyétek fel, de készüljetek fel a válaszra, mert Szabolcs könyörtelenül őszinte és lényegretörő!

Szépek, okosak, sikeresek és mégis...

Sok olyan nőtől kapok üzenet, akiket, ha bárki meglátna az utcán úgy tűnik, hogy minden szuper körölüttük - szépek, okosak, sikeresek, de legbelül hatalmas problémával küszködnek, nem találnak párt. Ennek rengeteg oka lehet. De pontosan mik is lehetnek azok és mi ezekre megoldás?

Ismerd fel a problémáidat és nézz szembe velük!

Sokan esnek abba a hibába, hogy nem ismerik önmagukat rendesen, nincsenek tisztában a belső problémáikkal, vagy elnyomják ezeket. Sokszor bele se gondolsz, mi lehet az igazi oka annak, hogy miért nincs még mindig párod. Fel kell tárni ezeket az okokat, és ezeknek a megoldásán dolgozni!

Falat húzol magad köré

Egyszerűen nem mersz kommunikálni, megnyílni, ha társaságban vagy akkor te vagy az az ember, aki a legkevesebbet szólal meg és, ha bárki közeledik hozzád, kiereszted a tüskéidet és bezárkózol. Próbálj kilépni a komfortzónádból, beszélgess többet és ne zárkózz magadba!

Bizalmi problémák

A csalódástól vagy megcsalástól való félelem is eredhet egy korábbi negatív tapasztalatból, ám vannak emberek, akikben ez alapból megvan. Meg kell próbálni esélyt adni egy új párkapcsolatnak, ami feledteti a múlt fájdalmait és sikerül bizonyítania neked az ellenkezőjét.

Ne a szőke herceget várd

A fejedben létezik egy elképzelt kép a tökéletes pasiról, a legjobb tulajdonságokkal és, aki nem üti meg ezt a szintet, annak nem is adod meg az esélyt, és pont azt az embert nem veszed észre, akivel nagy valószínűséggel boldog lehetnél. Túl nagyok az elvárásaid, adj lejjebb ezekből és lehet rád talál a szerelem, egy kevésbé “tökéletes” pasival.

Szeresd meg önmagad

Az egyáltalán nem segít, hogy nem vagy kibékülve önmagaddal, ezáltal úgy gondolod, hogy mások is azt a képet látják rólad, amit te is gondolsz. Az önbizalom hiánya pedig nem csak ezen, hanem az élet más területein is jelentős problémákat okozhat. Ez csak fokozatos fejlesztés hatására tud elmúlni, amihez hatalmas akaraterőre van szükség. Kezdd az alapoknál, úgy vélem, a lépésről-lépésre való gyakorlatok hamarabb juttatnak el a sikerhez, mint bármi más. Ezt bátran állíthatom az elmúlt évek tapasztalatai és visszajelzései alapján, hiszen rengeteg hölgynek tudtam segíteni.

Mindenkiben megvan a képesség a változtatásra, úgyhogy ne szalaszd el a kínálkozó lehetőséget!

Rettegés, hogy valakit véletlenül megzavarsz, folyamatos elnézéskérések, „bocs, hogy élek” attitűd, mások helyett elvégzett feladatok, ki nem mondott gondolatok, örökös elnyomás – ilyen módon telnek a mindennapjaid a munkahelyeden? Akkor te vagy az a bizonyos szürke kisegér. Az a típus, akin mindenki át mer gázolni, akin mindenki átnéz, akinek mindig másokhoz kell alkalmazkodnia, akinek a véleményét sosem kérdezik meg – mert valószínűleg azt hiszik, hogy úgysincs.

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak