Szenvedsz a kánikulában? Így viseld el – Tippek a légkondin és hidegzuhanyon túl

A forró kánikulai napok sokunk szervezetét megviselik. Persze jó dolog a légkondi és a hidegvizes fürdő, de önmagában nem elég. Közérzetjavító praktikáinkkal ugyan a hőséget nem fogod tudni csökkenti, de segítségükkel frissebbnek és üdébbnek érezheted majd magad.

Nem minden a légkondi

Persze az ember gyarló és mindig elégedetlenkedik. Ha hideg van, az a baj, ha meleg van, az is baj. Imádjuk a nyarat, de a hetek óta tomboló sivatagi hőség már az egészséges, fiatal szervezetet is megterheli és sokan csak ájuldozunk az elképesztő forróságban.

A légkondi ugyan egy fantasztikus találmány, de nem megfelelő használat mellett többet árt, mint használ. A legtöbb munkahelyen, illetve bevásárlóközpontban a hőmérsékletet központilag állítják be, vagyis sokszor nincs ráhatásunk arra, hogy a légkondi által biztosított hőmérséklet optimális legyen. Ugye ismerjük az érzést, amikor a 40 fokos hőségből, verejtékezve belépünk egy 18 fokra lehűtött térbe – nem meglepő, hogy a nyári kánikula idején is sokan küzdenek náthaszerű tünetekkel.

Bár a kinti hőmérsékletet nem tudjuk megváltoztatni, néhány bevált praktikát azonban érdemes bevetnünk, hogy javítsunk közérzetünkön – figyeljünk magunkra, ne vonjunk meg magunktól egy kis kényeztetést a forró hétköznapokon sem.

Tippjeinkért kattints galériánkra.

Az arcpermet fantasztikus találmány, hiszen bárhol, bármikor felfrissíthetjük vele magunkat, illetve tonizálhatjuk vele arcbőrünket. Léteznek egyszerűbb, gyógyvizes (vagy akár sima vizes) változatok, de az extrák kedvelőinek is van miből válogatniuk – csak győzzünk választani a virágvizes, hialuronsavas, UV-szűrős csodákból. Ha nem szeretnél ilyesmire költeni, vegyél egy egyszerűbb permetező flakont és töltsd meg hideg vízzel – a hatás nem marad el.
Kattints a további képekért!

Oldalak