Lifestyle

Inspiráló Nők 2022: „Nekem az a láthatatlan fonál és erő jelenti a példát, ami ott van minden nő között” – Szentjobbi Kriszta

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Szentjobbi Krisztával beszélgettünk, aki a leginspirálóbb véleményvezér teljesítmény díjának egyik esélyese 2022-ben.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgálhat a közösségek számára. Idén is 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével.

A kategóriák 3-3 jelöltjét a jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2022. október 6-án, a gyönyörű Magyar Zene Házában derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors, Naphíre

Ismerd meg a jelölteket: Szentjobbi Kriszta

A leginspirálóbb véleményvezér teljesítmény kategóriájában idén is három nagyszerű nőt jelölt a bizottság, köztük a 41 éves Szentjobbi Krisztát, aki amellett, hogy öt gyermek büszke édesanyja, Waldorf pedagógusként és fotográfusként dolgozik. Örök álmodozóként gondol magára, aki szereti megélni az életének minden egyes percét. Szenvedélyesen kötődik a természethez és az állatokhoz.

szentjobbi kriszta inspiráló nők 2022

Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy idén téged is jelöltek az Inspiráló Nők egyik kategóriájában? Mit szóltál hozzá?

Éppen itthon voltam és először azt hittem, hogy valami félreértés, mert nem is akartam elhinni, hogy most ez valóban megtörténik. Én azért nem ennyire az online világnak élek, sőt, próbálok nagyon visszafogottan és a nagy, hangos világtól eltávolodva élni, ezért először nekem ez nagyon hihetetlen volt, hogy ennyire motiválja és érdekelheti az embereket az, amit én képviselek.

Hogyan látod a nők helyzetét ezen a pályán?

Elég nehéz helyzetben vagyunk, mert nagy a munkaerőhiány, nagyon kevés a pedagógus. Én Waldorf ovónő vagyok, nem állami intézményben dolgozom, itt annyira nem érzékelhető ez az állapot, de az állami óvodákban úgy tudom, hogy ez most nagy probléma.
Azt gondolom, hogy aki erre a pályára adja a fejét, az nagyon elhivatott és nagyon a gyerekekért él. Ők minden gondolatunk. Amikor hazajövök, még este az ágyban is azon gondolkodom, hogy hogyan tudnék segíteni egyes gyermekeken. Hurcoljuk magunkkal és dolgozzuk fel a mindennapi eseményeket és a gyerekek mindennapi kis dolgait.

Mi inspirált, hogy ezt a szakmát válaszd?

Ugyan én pedagógiai gimnáziumba jártam, mégsem voltam 100 százalékig biztos abban, hogy én óvodapedagógus leszek. Egyet tudtam, hogy én gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Eleinte szociális irányba szerettem volna menni, ahol szegényebb családok megsegítése lett volna a cél, és egészen véletlenül 19 évesen megismerkedtem a Waldorf pedagógiával, ami átformálta az életemet és az egész világképemet, és ebbe az irányba terelt.

Mit javasolnál azoknak a nőknek, akik azonban még keresik önmagukat és a saját útjukat?

Bár tudom, hogy nagyon fontos érettségi után az egyetem, a főiskola és a jó diploma, de mégis azt tanácsolnám, ha lehet ilyet, hogy hagyjanak időt maguknak. Ne az legyen, hogy beleugranak egyből egy jól csengő képzésbe. Én mondom a saját gyermekeimnek is, hogy lehet a középiskola után egy évet utazni, vagy csak megismerni magukat, mert egy évvel nem veszítenek semmit. De ez pont az a korosztály, akik már el tudják dönteni, hogy mit szeretnének. Ráérnek egyetemre menni akkor is, amikor már több tapasztalattal rendelkeznek a világról. A Waldorf pedagógia pont ezt a szabad gondolkodást mutatja meg nekik, lesz szemük saját magukra és az őket körülvevő világra is.

Vannak női példaképeid vagy olyan nők az életedben, akikre felnézel?

Ezt a kérdést már többször feltették nekem, de olyan nehéz erre válaszolni, mert van sok olyan nő, akire nagyon felnézek, akár az édesanyám, a barátnőim, munkatársaim vagy a lányaim, hogy nehéz egyet kiemelni közülük. Inkább azt mondanám, hogy az a láthatatlan erő vagy fonál, ami ott van a nők között, nekem az jelenti a példát. Persze, ezt néha elfelejtjük, amiből cicaharcok vannak, de ha ezen túl nézek, akkor az a közös erő a motiváció, ami a női lelkeket összeköti.

SZAVAZZ SZENTJOBBI KRISZTÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet október 6-án, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Magyar Zene Házában hirdetünk ki.

Leadfotó: Femcafe

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?