Lifestyle

Nem mindegy, mi kerül a bevásárlókosárba: vigyázz velük, ezek a legszennyezettebb élelmiszerek, amiket a boltokban találhatsz!

A zöldségek, gyümölcsök rendkívül fontos szerepet játszanak a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozásban, azonban még ezekkel az élelmiszerekkel is érdemes óvatosan bánni.

Gondosan kell válogatni

A zöldségek és a gyümölcsök nagyok sok értékes tápanyagot tartalmaznak, melyekre mindenkinek szüksége van, hiszen jelentős szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében – éppen ezért különösen ügyelnünk és törekedünk kell arra, hogy rendszeresen, napi szinten elegendő mennyiségben fogyasszunk friss, szezonális élelmiszereket. Azonban a boltban érdemes alaposan megválogatni, otthon pedig gondosan megmosni őket, ugyanis az Environmental Working Group's (Környezetvédelmi Munkacsoport) tanulmánya szerint a mai gyümölcsök több mint 98 százaléka tartalmaz már rovarirtó vagy növényvédő szert. Galériánkban eláruljuk, mely zöldségek és gyümölcsök a legszennyezettebbek a boltokban:

Harmadik éve már, hogy az Environmental Working Group's (EWG) az epret találta a legtöbb rovarirtó- és növényvédőszer hordozójának. A vizsgált eprek 99%-a tartalmazott valamilyen formában vegyszereket.
Kattints a további képekért!

Mindenre gondoltunk, de erre nem. Ez a trükk igen egyszerű, mégis nagyon praktikus.

Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.