Szabadban a gyerekekkel - Avagy, hogyan csábítsd ki őket a szobából a nyári szünet alatt?

Manapság igen nehéz dolga van azoknak a szülőknek, akik az iPadek, okostelefonok és számítógépes játékok világából szeretnék kiszakítani csemetéjüket és egy kicsit a szabadba csábítani őket. Pedig nyári nap sugarai nem csak jó kedvre derítenek minket, de éltető vitaminokkal is ellátják szervezetünket, ami a gyerek számára különösen fontos. Ha a te lurkódat is nehéz kicsalni a szobából, mutatunk néhány tippet, ami segíthet.

Elő az üzleti érzékkel!

Nem is gondolnád, de a gyereknek remek üzleti érzékük van, így az alkudozást sokkal inkább játéknak fogják fel, mint mi. Éppen ezért igen hatásos lehet, ha a szabadban töltött pár óráért cserébe felkínálsz valamilyen jutalmat, egy kis édesség vagy egy rég vágyott film megnézése például remek alkupozícióba hozhat.

Vonzó ötletek

Sok gyerkőc sajnos el sem tudja képzelni, hogy mit kezdhetne magával a szabadban, ezért olykor nekünk kell kitalálni valami izgalmas programot. El sem hinnénk, de egy kis sátor felállítása a kertben, vagy pár óra tollaslabda mennyire le tudja őket foglalni. A kisebbekkel jó ötlet lehet egy kis homokozás is de az igazi favorit egy szuper családi kerti sütögetés lehet, ami garantáltan minden korosztályt a szabadba csábít.

Közös programok

A nyári szünetben talán a közös programok leszervezése a legnehezebb feladat, hiszen a gyerekeknek rengeteg szabadidejük van, nekünk viszont már kevésbé. A legjobb élmények azonban tényleg mindig ilyenkor jönnek, így megéri a szervezést! Egy egész napos állatkerti látogatás, vagy egy szuper kisvasutazás minden kisiskolásnak tetszik, a nagyobbakat pedig elvihetjük egy családi paintballozásra vagy akár aquaparkba is.

Irány a nagymama!

Ha olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy a nagyszülők vidéken élnek és szívesen fogadják pár napra az unokát, akkor ne habozz, csomagolj neki néhány nyári ruhát, és már irány is a nagymama! A nagyszülők messze földön híresek mesés főztjeikről és arról, hogy egy percig sem hagyják a szobában lustulni a gyerekeket, így ráadásul két legyet is üthetsz egy csapásra, hiszen nem csak a gyerkőc élvezheti a vendégszeretetüket néhány napra, de te is nyersz egy kis időt, amit magadra fordíthatsz.

A foltok nem jelenthetnek akadályt (x)

A gyerekek esetében persze minden szabadtéri program jár némi kosszal és bizony sok folt esik ilyenkor a ruhákon is, de ez egy percig se tartson vissza titeket a felhőtlen szórakozás lehetőségétől! Legyen szó akár színes, akár fehér ruhákról, a Vanish Gold folteltávolító termékei között megtalálhatjuk a számunkra megfelelőt, mely segítségünkre lehet akár a legmakacsabb, beszáradt foltok eltávolításában is! A Vanish Gold Oxi Action fehér ruhákhoz való termékeivel pedig nyugodt lehetsz, hogy ruháitok nem csak foltmentesek lesznek, de ragyogóan fehérek is maradnak.

Fotók: shutterstock.com, pinterest.com; Leadfotó: taopic.com
Advertisement

Oldalak

Sztárok
Szoboszlai Dominik egykori RB Leipziges csapattársa, Gulácsi Péter nem rejtette véka alá a véleményét. A sztárkapusnak közben eldőlt a jövője is.
Utazás
Mindenhol érezhetően drágulás van, és ezt a MÁV étkezőkocsijában is érezni fogjuk. Paprikás csirkét valószínűleg nem fogsz rendelni.
Lifestyle
Egyre több szakértő kifogásolja a reformok hiányát: bizonyos számítások szerint néhány év múlva a teljes magyar nyugdíjrendszer megborulhat.