Stresszkezelés mesterfokon: 6 technika, ami segít megnyugtatni a háborgó idegeidet

Az emberek egyre kevésbé tudják kezelni a stresszt, ami nem is csoda. Annyi feszült szituációval találkozunk nap mint nap, hogy egy idő után túlfeszülnek az idegeink, és a megoldás megtalálása helyett csak belelovalljuk magunkat az összes szörnyű helyzetbe. Íme, 6 tipp, hogyan tudod csökkenteni a stresszt – pofonegyszerűen!

1. Csinálj valamit!

Tedd fel magadnak a kérdést: tudsz valamit csinálni azért, hogy ne idegeskedj? Ha a válasz igen, akkor tedd meg az első néhány lépést, és meglátod, csillapodnak a túlfeszített idegeid. Lehet, hogy már az is segít, ha leírod a problémádat, mert jobban átlátod, mi is valójában a helyzet. Később el is égetheted a cetlit, hogy szimbolizáld, te már nem idegeskedsz, hanem a megoldáson töröd a fejed. Érzékeltesd a nehézségekkel, hogy te vagy a főnök!

2. Találj megoldást!

Ha már eljutottál addig a pontig, hogy keresed a megoldást, akkor törekedj arra, hogy meg is találd! Készíts listát arról, hogyan tudnád semmissé tenni a zökkenőket, majd alaposan rágd át az összes lehetőséget, így viszonylag hamar el fogsz jutni a megfelelőig. Túl egyszerűnek hangzik, igaz? Pedig az életben legtöbbször a legegyszerűbb megoldás a legjobb! A lista segít tiszta vizet önteni a pohárba, segít megnyugodni, és segít abban, hogy minden eshetőséget számba vegyél.

3. Fogadd el!

Van olyan helyzet, amikor semmit nem lehet tenni, csak elfogadni. Nem kívánjuk senkinek ezt az érzést, a tehetetlenséget, a feszültséggel vegyes dühöt, de ha valóban nem rajtad múlik a változás, akkor csak annyi a dolgod, hogy megbékélsz a helyzettel. Kezdetben nagyon nem lesz könnyű, de mindig csak magadra gondolj: miért jó az neked, ha olyan miatt stresszelsz, amibe semmiféleképpen nincs beleszólásod?

Fotó: galleryhip.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!