Fejlesztések, környezettudatosság, online shop: kedvenc áruházunkban nincs megállás

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. a rendkívüli kihívások elé állító 2020-as évben is kimagasló teljesítményt nyújtott. A fejlesztések terén látványos eredményeket ért el a vállalat: bővítette logisztikai központjai területét, fejlesztette üzlethálózatát is, valamint egy új üzemegységgel növelte húsüzemi gyártási kapacitását Perbálon. (x)

Sikeresen bővült a SPAR online shop

A vállalat 2019-ben indította el a SPAR online shopot, mely valódi sikertörténet lett: ma már mintegy 2 millió lakos számára érhető el Magyarországon. A keresletnövekedés miatt 2020-ban a cég 144 főre növelte az online shopban tevékenykedő kollégái létszámát, és bővítette a kiszállítási idősávokat is. A kiszállítási és a Drive-In átvételi lehetőség is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezért tavaly újabb helyszínekkel bővült a webshop kiszállítási területe: helyszíni átvétellel a tatabányai INTERSPAR is csatlakozott az online shophoz, július közepétől pedig a Velencei-tó környékén is bevezették a házhozszállítási szolgáltatást. A járványhelyzet miatt a kiszállító és az áruházi átvételt lebonyolító munkatársak maszkban adják át a megrendelést, továbbá lehetőség van érintésmentes átadásra is, melynek során a kiszállító kollégák a vásárlókkal nem érintkeznek.

hazai üzletlánc fejlődés

Töretlen fejlődés a SPAR enjoy. convenience üzemében

A kényelmi termékeket gyártó üzem 2018-as megnyitása óta egyre szélesebb szendvics- és salátakínálattal látja el az üzlethálózat valamennyi egységét. A korábbi évek technológiai beruházásai után 2020-ban a termékkörbővítés volt fókuszban: év végén megkezdődött a SPAR márkanévvel ellátott, 350 grammos termékek gyártása. Tojás-, burgonya- és kukoricasalátával, franciasalátával és orosz hússalátával gazdagodott a kínálat. A közel egyéves termékfejlesztés eredményeként a saláták teljesen új receptúrával készülnek, adalékanyagok hozzáadása nélkül.

SPAR a környezetért: Fenntartható fejlesztések és újdonságok

Fenntarthatósági törekvései egyikeként folyamatosan csökkenti a műanyaghulladék mennyiségét. Stratégiájával az évek során számtalan lépéssel járult hozzá, hogy érzékelhetően kevesebb műanyaghulladék keletkezzen. Ezt a mennyiséget a cégcsoport egyes saját márkás tejeknél és tejfölöknél a kupakok és fedelek, illetve bizonyos zöldségek és gyümölcsök esetében a plasztikcsomagolás mellőzésével, valamint a saját márkás SPAR étolaj flakonjának cseréjével még tovább csökkentette. A működés során alkalmazott anyagok, technológiák és munkafolyamatok fenntarthatóbbá tétele mellett vásárlóit is környezettudatosabb magatartásra bátorítja a SPAR. Egyre több szó esik a fenntartható életmódról, fenntartható közlekedésről, így a cég is arra buzdítja a fogyasztókat, hogy gondolják át, valójában mekkora is lehet a saját háztartásuk ökológiai lábnyoma. Emiatt is készítette el a Nestlé-vel karöltve a Hogyan legyek környezettudatos vásárló? című kisokost 2020-ban, amelyben hasznos tanácsokkal és útmutatókkal segítette a vásárlókat a környezettudatos döntések meghozatalában.

spar környezettudatosság nestlé füzet

Díjak, elismerések

Befektetés a környezeti fenntarthatóságba, részvétel a társadalmi ügyekben, a vásárlók igényeit szem előtt tartó, színvonalas kereskedelmi tevékenység: a SPAR Magyarország munkáját több díjjal is elismerték tavaly. A tatai INTERSPAR áruház nyerte el 2020-ban hipermarket kategóriában Az Év Boltja, valamint a StarStore díjakat. A Budapest Airport megítélése szerint a területén lévő 173. számú SPAR szupermarket a 2020. évi teljesítménye alapján elnyerte az év kereskedelmi partnere díjat. A Magyar Termékekért Kereskedelmi Versenyen pedig szakmai különdíjat szerzett a cég a kiemelkedő promóciós együttműködésért. Az Év Boltja versenyen a SPAR Magyarország Az Év Zöld Kereskedője címet is kiérdemelte. Az Effektteam Egyesület a gazdálkodó szervezetek példaértékű környezeti és társadalmi befektetési programjait jutalmazza az Effekt 2030 – A közösségi befektetések elnevezésű díjjal, ahol három kategóriában értek el helyezést a vállalat programjai. Az Effie Awards Hungary-n elért ezüst helyezésre és marketingfókuszú díjaira is büszke a cég.

Fotó: MTI

Oldalak