A séfek szerint bűn ezt művelni a gombával, mégis rengetegen csinálják

Mi magyarok is imádjuk a gombát, és egy jó gombapaprikás, vagy töltött gomba bármikor jöhet. Azonban a többség hibázik az előkészítésnél.
Persze csak akkor, ha nem konzerv gombát vásárolsz
A gomba az egyik legősibb és legkülönlegesebb élelmiszerünk, amelyet az emberiség évezredek óta fogyaszt. Nemcsak ízletes és változatosan elkészíthető, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. A magyar konyha is előszeretettel használja, legyen szó levesekről, pörköltekről vagy akár töltött ételekről.
Az egyiptomiak például úgy tartották, hogy a gomba az istenek eledele, míg a rómaiak luxuscikként kezelték.
Ideális választás fogyókúrázóknak, mivel kevés kalóriát tartalmaz, de hosszú ideig teltségérzetet biztosít. Alapból segíti az emésztést és hozzájárul a bélrendszer egészségéhez. A gomba jelentős mennyiségben tartalmaz D-vitamint, B-vitaminokat, kalciumot, szelént és vasat, szóval, ha gyakran fogyasztjuk, akkor az immunrendszerünket is erősítjük vele.
Szóval jöhet a gombapaprikás, töltött vagy rántott gomba, vagy esetleg egy jó gombakrémleves. Azonban a magyarok is gyakran hibáznak az előkészítésnél, és sokan követnek el egy gigantikus hibát. Mire hívják fel a figyelmet a séfek, azt a galériánkban megmutatjuk!