Rúdfitness, ahogy még sosem láttad, ám ezek után biztos kedvet kapsz

Ha már többször eljátszottál a gondolattal, hogy kipróbálod a rúdsportot, akkor itt a remek alkalom, ehhez pedig hoztunk egy kis inspirációt is, ami biztosan meghozza a kedved. Ezeket a fotókat látnod kell, íme!

Szexi és kemény sport

Mile Melinda, a LinaPhotography tulajdonosa, lassan 10 éve egy izgalmas világba csöppent, ugyanis akkor kezdett el rúdsportolókat fotózni. Melinda mindig is híres volt kreativitásáról és újító ötleteiről, mint például az általa nemrégiben megálmodott POLEinCUBE. Egyedi látásmódjának köszönhetően igazán inspiráló és motiváló hölgy, aki most arról mesélt, hogy hogyan csöppent ebbe a különleges világba.

Miért éppen a rúdfitness, hogyan csöppentél ebbe a világba?

Melinda: „A tánc, a mozgás mindig is az életem része volt és szerettem volna egy fotósorozatot, ami különböző táncokat mutat be. Az ismerőseim körében szétnéztem, hogy ki, mivel foglalkozik, így többek közt a balett, hip-hop, törzsi hastánc, társastánc, afro dance mozdulatait örökítettem meg s nem utolsó sorban a rúdtáncról is készült egy sorozat. Azok a képek igazi lavinát indítottak el nálam, mert volt egy sportegyesület, akik felkértek a lányok fotózására, innentől alakult ennek az evolúciója, és ez lett a szerelem-témám.
Az egyik fotózáson mókából fellendültem a rúdra, majd a tréner kérdezte, hogy ha ez így megy, van-e kedvem kipróbálni ez a sportot, azóta is járok hozzá edzésre. Ennek köszönhetően tudom, milyen szögből érdemes fotózni, mire fontos figyelni, a fotóalanynak milyen instrukciót kell adnom ahhoz, hogy szépen kivitelezett legyen az adott póz és igazán jó kép készüljön.”

A már korábban említett fotózás előtt is jellemzőek voltak rád a kreatív ötletek megvalósítása. Mesélj róluk pár szóban!

Melinda: „Fotósként azt tapasztaltam, hogy a rúdfitness egy nagyon hálás és rendkívüli téma. Kezdetben egyszerű háttereket használtam, füstöt, színes fényeket, majd testre vetítést, lisztet, UV festést, színes füstbombát. Majd csináltam vizes fotózást, készültek képek hóban, különböző stúdiókban, erdőben, hatalmas LED fal előtt, medencében, a Fővárosi Nagycirkuszban, a Korda stúdióban, a Füvészkertben és fotósa voltam magyar bajnokságoknak és világbajnokságnak. Mondhatom, elég nagy a szerelem.”

Melinda igyekszik mindig újdonságokkal is előrukkolni, nemrég egy különleges fotózást álmodott és valósított meg, ami nagyon nagy népszerűségnek örvend a rúdsportolók körében.

A képek láttán rendkívül izgalmasnak tűnik POLEinCUBE nevű fotózásod. Ebben mi az igazán különleges?

Melinda: „A kisfiam születése után is sok ötlet cikázott az agyamban, s az egyik az volt, hogy milyen menő lenne a rudat egy kockába beletenni és úgy alkotni képeket. Találtam egy stúdiót, ahol egy ilyen kockát klipforgatáshoz használtak. A kockához gyártattam megfelelő méretű rudat és ahogy el tudtam kicsit szabadulni otthonról, gyorsan teszteltem is az elképzelésem, majd ezzel, az új és izgalmas koncepcióval debütáltam a „szülési szabadságom” után.
Ez világviszonylatban is egyedi ötlet (akkori piackutatásom ezt mutatta) és ez a valódi célom is, hogy minél több új, kreatív megoldást vigyek bele a fotózásaimba. Sok-sok, akár évek óta dédelgetett ötlet is van még a tarsolyomban és bízom benne, hogy hamarosan mind meg is tudom valósítani. Bár most valamivel kevesebb időm van, de igyekszem a rúdfitness fotózásának is időt szentelni, hiszen ez a szenvedélyem.”

Ezekkel a trükkökkel bomba biztos lesz a kommunikációd, sőt a társaság középpontjába is kerülhetsz. Ha eddig nem voltál magabiztos, akkor itt az ideje, hogy bevesd ezt a verbális fegyverarzenált.

Leadfotó: Mile Melinda Fotó: Mile Melinda

Oldalak