Egyedülálló díj a Richtertől - Ha ezeken a területeken dolgozol, akár Te is pályázhatsz rá

A Richter a Nőkért program legújabb kezdeményezése az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, gyógyszerészek, kutatók és tanárok kreatív ötleteinek megvalósulásához járul hozzá. A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság fontosságára, és a különféle területek dolgozóit arra inspirálja, hogy újszerű ötleteket valósítsanak meg. (x)

A pályázatra maximum ötfős csapatokat várnak, akiknek vezetői olyan, az egészségügyben vagy oktatásban dolgozó elhivatott nők, akik szeretnék intézményük, szervezetük, közösségük, vagy a hozzájuk kapcsolódó páciensek, diákok, körülményeit, mindennapjait jobbá tenni.

Innováció és kreativitás

Ezek a legújabb kezdeményezés kulcsszavai. A Richter Gedeon feleségéről elnevezett Richter Anna Díj célja, hogy inspirálja az egészségügyben, oktatásban dolgozókat, valamint segítse újszerű ötleteik megvalósítását, és bemutassa azokat a nagyközönségnek.

A Richter Anna Díj húszmillió forint összdíjazású pályázatában négy ötletet az öttagú zsűri - Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője; Szily Nóra pszichológus, újságíró; Kertész Éva a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány elnöke; Rúzsa Magdolna Máté Péter díjas énekesnő; és Dr. Barna István klinikai docens - egyet pedig a közönség választ ki nyertesként. A nyertesek egyenként négy-négy millió forintból valósíthatják majd meg kreatív ötleteiket.

Az egész társadalom javát szolgálják

„A Richter hisz abban, hogy a nők kreativitása, empátiája, környezetük iránti érzékenysége kiemelt figyelmet érdemel. Fontosnak tartjuk, hogy olyan alulról jövő kezdeményezések keljenek életre, melyeket azok a közösségek álmodtak meg, akik mindennapi tapasztalataikra alapozzák a fejlődés irányát. Azt szeretnénk, hogy ezek az innovatív ötletek a Richter Anna Díj támogatásával megvalósuljanak és ez által nem csupán az egészségügyben és oktatásban dolgozók szűk körét, hanem az egész társadalom javát szolgálják majd” - hangsúlyozza Beke Zsuzsa.

Szily Nóra pszichológus, újságíró tapasztalatai alapján úgy ítéli meg, hogy a nőknek bátorításra, az oktatásnak és egészségügynek a mai kor igényeire válaszoló ötletekre van szüksége. Ő azt reméli, hogy a Richter Anna Díj olyan példákat állít majd mindannyiunk elé, amik cselekvésre ösztönöznek, és újabb közösségeket inspirálnak. Rúzsa Magdolna Máté Péter-díjas énekesnő is igazán hisz abban, hogy érdemes küzdeni az álmokért, főleg akkor, ha azoknak közösségépítő tulajdonságai is vannak.

Kertész Éva a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány elnöke szerint ez a század a megújulást várja tőlünk, hogy kezünkbe vegyük saját-és környezetünk életét is. Szerinte szükség van innovátorokra, akik új utakat mernek járni. Dr. Barna István véleménye pedig az, hogy el kell ismernünk azokat az embereket, akik sokszor éjt nappallá téve dolgoznak az egészségügy területén, főleg ha ezen túl még javítani, fejleszteni szeretnék a meglévő körülményeket, és lehetőségeink szerint mindent meg kell tenni azért, hogy ezek a nagyszerű ötletek megvalósuljanak.

Ne maradj le róla!

A zsűri és a Richter Anna Díj stábja 2018. november 30-ig várja a pályázatokat, amikben a megjelölt területeken dolgozó nők, vagy az általuk vezetett csapat 2019. szeptember 30-ig megvalósítható terveiket bemutatják. A benyújtott pályázatok az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon kell, hogy hozzájáruljanak az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjainak megkönnyítéséhez, minőségi változást hozva a hétköznapokban.

A pályázatok előválogatásában és kategóriánként egy díjazott kiválasztásában a Richter Anna Díj öttagú zsűrije aktív szerepet vállal, a nagyközönség pedig online szavazással dönthet az ötödik díj sorsáról. A pályázatok feltöltésének, valamint a legfontosabb információknak, híreknek a www.richterannadij.hu felülete ad helyet. Az érdeklődők naponta friss tartalommal találkozhatnak a facebook.com/richterannadij közösségi oldalon.

Richter a Nőkért

A Richter Gedeon Nyrt. nem csupán a hazai gyógyszergyártásban tudhat maga mögött világszínvonalon elismert innovációkat, hanem a társadalmi szerepvállalás területén is időről időre megújulva tesz a vállalat mindannyiunk jóllétéért. A női szerepek egyik legmeghatározóbb jellemzőjét, a gondoskodást tűzte zászlójára immár hét éve a Richter a Nőkért Program, melynek középpontjában a nők állnak, minden életkorban és élethelyzetben. A társadalmilag is felelős gyógyszeripari vállalat egyfelől készítményeivel tesz a nők egészségéért és jóllétéért, másrészt társadalmi programjai által törekszik a női gondoskodás és az elismerés fontosságának hangsúlyozására, a nők megbecsülésének kifejezésére. Hiszen az elismerés minden nőnek jár.

Oldalak

Sztárok
Árpa Attilára ismét rátalált a szerelem, valamint a boldogság. Ráadásul az is lelepleződött, hogy egy korábbi barátnőjével békült ki.
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.