Lifestyle

Van mire büszkének lenni: hihetetlen rekordot ünnepelnek az állatvédők

Nagy dolognak lehettek szemtanúi azok, akik május 6-án, a Felelős Állattartás Napján ellátogattak a Rex Állatszigetre.

Megrendezték az első Felelős Állattartás Napját

Közel ezren tették le színes kéz- és mancsnyomukat a felelős állattartás támogatására május 6-án a Rex Állatszigeten, az első Felelős Állattartás Napján. Így új hazai rekord és egy új állatvédelmi jeles nap született. A kezdeményezést gyerekeknek szóló játékos oktatóprogramokkal kötötte össze a szervező Rex Kutyaotthon Alapítvány, melyben több száz gyermek vett részt.

A jövő kutyái és macskái joggal reménykedhetnek abban, hogy gondos és hozzáértő gazdához kerülnek, ugyanis több száz gyerek tanulta meg a felelős állattartás 7 aranyszabályát most szombaton az első Felelős Állattartás Napján. A kezdeményezés azonban nem csak a gyerekeknek szólt: a Rex Alapítvány kampányának célja, hogy az egész ország elismerje a társállatok megfelelő lakóhelyhez, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, gondozáshoz, szeretethez, egészségmegőrzéshez és állatorvosi ellátáshoz, illetve mozgáshoz és játékhoz való jogát, valamint az ivartalanítás fontosságát.

Az első Felelős Állattartás Napjának csúcspontja egy valóban színes rekordkísérlet volt: gyerekek, felnőttek és négylábú társaik vízfestékes kéz- és mancslenyomatot hagyhattak egy teniszpálya hosszúságú vásznon a Rex Állatszigeten. A nyomokat a Magyar Rekord Egyesület független szakértője számolta össze, aki a 915 kéznyom hitelesítése után kijelentette, hogy Magyarországon egy nap alatt még soha ennyi színes kéznyommal nem támogatták a felelős állattartás ügyét. Így új, eredeti rekord született. Az összefogáshoz a négylábúak is hozzájárultak a maguk kb. 80 maszatos mancs- és karomnyomával.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: Kerekes György

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Fashion&Beauty
Egészség
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek manapság mindenütt jelen vannak, és gyakran ezek jelentik a legolcsóbb bevásárlási lehetőségeket. De belegondoltál már valaha, hogy vajon milyen hatással lehetnek a...
Lifestyle
Hosszú távú egészségünk miatt nagyon nem mindegy, milyen élelmiszerek alkotják a mindennapi étrendünket, a nagy forróságban pedig különösen fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk.