Lifestyle

Rettegett rokon: amit ez az anyós művelt a fia választottjával arra nincs mentség

Ha elolvasod ezt a cikket, utána biztosan felértékeled az anyósoddal való kapcsolatot.

Anyósok

Van, aki nagyon szereti és van, aki kifejezetten utálja. Valahogy mindig ez a két véglet érzékelhető a férjek és feleségek édesanyjaival kapcsolatban. Viccek ezrei születtek már rossz anyósokról, de nagy történelmi személyek is hozzájárultak a kialakult sztereotípiához, amikor szeretet helyett méreggel közeledtek gyermekük választottjához. Íme, három rettegett nő az elmúlt évszázadokból, akik a mult-kor.hu összeállítása alapján egyértelműen kiérdemelték a történelem legrosszabb anyósa címet.

Kattints a galériára!

Medici Katalin francia királyné nevét az 1500-as években joggal félték. II. Henrik feleségeként három fiút is az ország trónjára ültetett, lányait pedig politikai játszmáihoz használta fel. Valois Margit hercegnőt például annak ellenére adatta össze a későbbi IV. Henrikkel, hogy a férfi anyját, nagy ellenfelét, III. Johanna királynőt, és protestáns vallását is gyűlölte. Hogy akkor miért vállalta a házasságot? Az akkoriban dúló vallásháborúban remélt tőle előnyt és békét. Amikor aztán Johanna királynő nem sokkal a házasságkötés előtt elhunyt, sokan vádolták Katalint azzal, hogy ő gyilkolta meg nászasszonyát egy mérgezett kesztyű segítségével. Katalin emellett hírhedten rosszul bánt szinte mindenkivel a családban, egyik menyét, Stuart Máriát például arra kényszerítette, hogy miután megözvegyült, utazzon vissza hazájába, Skóciába, de előbb adja vissza a koronaékszereket.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: mult-kor.hu

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...