Lifestyle

Tudtad? Ezért van az, hogy pont egy deci folyadékot szabad csak bevinni a repülőtérre

A légitársaságok 2006-ban vezették be világszerte azt a biztonsági szigorítást, miszerint folyadékot csak 100 milliliteres vagy annál kisebb kiszerelésben lehet bevinni a reptérre. Ez ma már mindenki számára közismert tény, azt azonban csak kevesen tudják, miért van erre szükség.

Íme, a magyarázat

Aki utazott már legalább egyszer repülővel, jól tudja, hogy a terminálokon célállomástól függetlenül minden utas, illetve feladott- és kézipoggyász biztonsági ellenőrzésen esik át. Mégis sokszor megesik ilyenkor, hogy a sorban állók közül néhányan kapkodva próbálják minél hamarabb meginni a náluk lévő üdítőket, vagy kétségbeesetten dobálják a szemetesbe a táskájukban felejtett palackokat – teszik mindezt ugyebár azért, mert folyadékot csak 100 milliliteres vagy annál kisebb kiszerelésben lehet bevinni a reptérre, maximum 1 liter űrtartalmú, átlátszó műanyag zacskóban. Ráadásul ez nem csupán a vízre, valamint az üdítőkre vonatkozik, hanem a krémek, naptejek, parfümök, tisztálkodószerek, illetve egyéb illatszerek esetében is ügyelni kell a megadott határmértékre. De vajon miért van ez így? Részletek a galériában!

Talán azt nem kell magyarázni, hogy a döntés mögött valamilyen terrortámadás áll, ám a teljes sztori nem mindenki számára tiszta. Az igazság az, hogy valójában soha nem történt merénylet, ám ez csupán egyetlen dolognak volt köszönhető – történetesen annak, hogy a hatóságok időben tudtak reagálni.
Kattints a további képekért!

A korábbi stewardess lerántotta a leplet arról, amiről a légitársaságok nem akarják, hogy az utasok tudjanak: kiderült például, mikor nem érdemes semmiféleképpen használni a mosdót, valamint az is, mégis mennyiszer takarítják a vécét az alkalmazottak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.