Raszputyin szexszel gyógyította a nőket – orgiák az orosz történelemben

Grigorij Jefimovics Raszputyin, a mágikus tekintetű, karizmatikus, orosz szerzetes és mágus képes volt szinte bárkit az ujja köré csavarni. Nagy Katalin szeretője igencsak népszerű volt a nők körében. A „szent parasztként” is emlegetett gyakran büdös, koszos, szakállas vándorra látnokként és gyógyítóként tekintettek, akivel boldogan bújtak ágyba a megtisztulás és gyógyulásért reményében.

Elhagyta családját, hogy szent vándornak álljon

1869-ban született Pokrovszkojében egy szibériai paraszt családba, majd 1897-ben kitalálta, hogy zarándokútra megy. Raszputyin hónapokra elhagyta otthonát, hogy meglátogassa a szent helyeket. Felhagyott a fürdéssel is, hogy növelje zarándokútjának nehézségeit, és közelebb kerüljön Istenhez.

Indokai tisztázatlanok: egyes források szerint lopás miatt kellett elmenekülnie, más verzió szerint látomása volt Szűz Máriától, aki parancsolta, menjen és gyógyítson. Bármi legyen is az oka, Raszputyin lemondott régi életéről: huszonnyolc éves volt, tíz éve házas, és hét gyermeke született, bár csak hárman élték meg a felnőttkort.

Visszatérve szülőfalujába, feltalált egy új vallási kultuszt. Ez azután kezdődött, hogy a feltételezések szerint Raszputyin csatlakozott a hlisztek szektához, az orosz ortodox egyház egy csoportjához. A hlisztek hívei eksztázissal kívántak megtisztulni bűneiktől és befogadni a szentlelket. Az eksztázis elérése érdekében addig táncoltak-énekeltek, amíg önkívületi állapotba nem kerültek. Hosszú ideig tartózkodtak az evéstől, az ivástól, az alvástól, sokuk a szextől is és mikor összeestek: megtörtént a megtisztulás.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak