Ezért vonzók a pszichopaták - 10 intő jel, hogy kapcsolatban vagy eggyel

Hiába olyan szexi és vonzó, jobban teszed, ha óvakodsz tőle. Na de miért is olyan szimpatikusak a pszichopaták és hogyan ismerheted fel, ha összeakadsz eggyel?

A Joe Goldberg hatás

Bátran állíthatjuk, hogy még az alkotók sem gondolták volna, hogy ekkora sikere lesz a Netflix 2018-ban indult sorozatának, a You-nak, ami magyarul Te címen fut. Az első évad megjelenése óta viszont egy furcsa és egyben ijesztő jelenségnek lehetünk tanúi, ugyanis a közösségi médiában egyre több nő ömleng a főszereplő karakter, Joe vonzerejéről. Aki esetleg nem nézte volna, Joe egy pszichopata, aki a szerelemet használva indítékként legyilkolássza a barátnője haverjait. Az persze ízlés kérdésre, hogy a főszereplőt alakító Penn Badgley kinek mennyire jön be, a kommentek viszont kétségkívül zavarba ejtők, ugyanis a hölgyek nem kizárólag a karakter külső adottságai miatt lelkesednek. A sorozat siker volt, így a második évad után nemrég érkezett a harmadik is, majd bejelentettek egy újabb évadot, így a rajongás csak fokozódik. A Netflix a Twitteren próbálta megfékezni a kommenteket, mondván nem a sorozattal vagy a főszereplőjével van gond, hanem azokkal, akik szexinek találják őt és a viselkedését. A Joe-t alakító Penn pedig egy interjúban amellett érvelt, hogy a széria csak rávilágít arra, milyen torz kép él bennünk a szerelemről. A valódi érzelmeket és kapcsolatokat összekeverjük a vágyakkal és a birtoklással.

Egy 2019-es kanadai kutatás a pszichopátia és a szexualitás közötti izgalmas kapcsolatot vizsgálta, az eredményeket pedig evolúciós pszichológiai elméleti keretben igyekeztek értelmezni. Szerintük nem arról van szó, hogy a filmekből, könyvekből vagy a tévéből ismert romantizált történetek elhomályosítanák a nők ítélőképességét. Sokkal inkább amiatt lehetnek ezek a sztorik ennyire sikeresek, mert a pszichopátiához társítható bizonyos vonásokat vonzónak találjuk. Ezek a "nem szeret, nem szorong, nem tanul" negatív triásszal írható le a legrövidebben. A pszichopaták annak ellenére, hogy súlyosan beteg személyiségek, elbűvölőek, sármosak is tudnak lenni, így könnyen az ujjuk köré csavarnak bárkit.

Lehet, hogy te is beleestél a csapdájukba? Lapozz és kiderül!

Leadfotó: Facebook / Netflix

Oldalak

  • 1
  • 2