Prima Primissima: Kihirdették az idei jelölteket

Nyilvánosságra hozták a 2021. évi Prima Primissima Díj tíz kategóriájának három-három jelöltjét.

Egyszerre döntöttek a tavalyi és idei év jelöltjeiről

A 19 éves elismerés jelöltjeinek listáján az idén is a magyar tudomány, művészet, kultúra és sport példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői szerepelnek. A közönség újra lehetőséget kap a szavazásra, a Prima jelöltekre is lehet majd voksolni – írják a Prima Primissima Alapítvány MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Felidézik, hogy a pandémia miatt a tavalyi évben nem kerülhetett sor hagyományos díjátadóra, ehelyett a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Prima Primissima Alapítvány olyan szervezeteknek nyújtott támogatást, amelyek hátrányos helyzetbe kerültek a világjárvány miatt.

Mint kiemelik, az idén különösen komoly kihívást jelentett a jelöltek kiválasztása, ugyanis a tavalyi és idei év jelöltjeiről egyszerre kellett döntenie az alapítvány kuratóriumának. A tervek szerint december 3-án ismét személyesen vehetik át elismeréseiket a díjazottak.

A közleményben idézik Csányi Sándort, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnökét, aki szerint a járványhelyzet mögöttünk álló másfél éve rámutatott arra, hogy a tudománynak milyen kiemelkedő szerepe van a mindennapi életünkben, hogy mi a minőségi oktatás jelentősége, illetve, hogy milyen nagy szerepe van a kultúrának és a sportnak az egyéni kiteljesedés és a közösségi fejlődés szempontjából. „A Prima Primissima díj éppen ezeken a területeken keres példaképeket, ezért most még aktuálisabb, hogy kiválasszuk, bemutassuk és elismerjük a kiemelkedő teljesítményeket” – mondta a kuratórium elnöke.

Lapozz a jelöltekért!

Oldalak