5 pihent agyú praktika másnaposság ellen – Ezekről még biztosan nem hallottál

A történelmi időktől napjainkig számos megdöbbentő szokás képezte a mindennapok részét. Nem kivétel ez alól a másnaposság elleni küzdelem sem, hiszen amióta világa a világ, az alkoholfogyasztás és az abból fakadó rosszullét vagy diszkomfortérzet állandó része az emberiség mindennapjainak.

Másnapos? Ássuk el

Írországban minden bizonnyal tudnak egyet s mást a másnaposság leküzdésének lehetséges módjairól. Ha hihetünk a rendelkezésre álló információknak, a középkori írek egy kissé drasztikus módon próbálták elmulasztani az előző esti tivornyázás fájó nyomait. Ha valaki erős másnapossággal küzdött, az leballagott a legközelebbi vízpartra és nyaktól lefelé beásta magát a nedves homokba, várva a jószerencsét. Senkinek nem ajánljuk, hogy kipróbálja.

Az íreknél bevett szokás volt, hogy a másnapos ember elásta magát a nedves homokba

Kóla és tej

Persze külön-külön mindkettőt szeretjük, de belegondolni is rémes, hogy mi történik akkor, ha az esti elhajlást követő diszkomfortérzetünket kóla és tej keverékével kell csillapítanunk. Pedig az 1930-as években a New York-i Ritz-Carlton hotel vendégeinek másnaposságát ezzel a keverékkel igyekeztek elmulasztani. A szálloda bárjának vezetője szerint a bizarr koktél felhörpintése után egy gyors szunya és minden bajunk tovaszáll.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak