Maradt még a tegnapi pizzából? Ha így melegíted fel másnap, épp olyan lesz, mint ha most vetted volna ki a sütőből!
A mikrózásnak is megvan a maga helyes praktikája, főleg akkor, ha pizzáról van szó, ugyanis nehéz – de nem lehetetlen – úgy felmelegíteni az ételt, hogy az frissnek hasson, és a ropogós szélek is megmaradjanak.
Nem kell kidobni a megmaradt pizzát
A pizza az emberek többségének egyik kedvenc étele, nem véletlenül: nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után az esti filmezéshez rendelni egyet a kedvenc feltéteinkkel, és csak élvezni, ahogy a forró sajt nyúlik a puha tésztán, melynek széle finom, ropogós kérgű. Igen ám, de sokszor előfordul az, hogy jó pár szelet megmarad ebből a mennyei étekből, amit nem szeretnénk kidobni, mondván jó lesz az még holnapra. Nos, a legtöbbünk ilyenkor szimplán a pizzás dobozban hagyja az ételt, másnap pedig bedobunk egy szeletet a mikróba: ilyenkor jövünk rá, hogy a tegnap még ínycsiklandozó pizza már egyáltalán nem olyan, mint volt. Egy éjszaka alatt ugyanis a tészta teljesen átnedvesedik, átázik a pizzaszósztól, az étel széle pedig már közel sem ropogós kérgű, hanem szimplán szottyadt. Ám szerencsére van egy technika arra, hogyan melegítsük fel helyesen a pizzaszeleteket, hogy azok a mikróból kivéve épp olyanok legyenek, mintha most sültek volna meg a kemencében. Galériánkat átlapozva olvashatod a részleteket!
Időt és nem mellesleg pénzt spórolhatsz magadnak, ha ezeket a dolgokat soha nem öntöd bele a lefolyóba.