Miért kezdett gyerekmesekönyveket írni Magyarország 2. legnagyobb Airbnb tulajdonosa?

Peter Jones neve a kis (és nem is annyira kis) gyerekesek körében ismerős lehet, hiszen művészien illusztrált, könnyen értelmezhető mesekönyvei itthon is sikeresek. Ám azt kevesen tudják, hogy az íróban például üzleti tanácsadót is köszönthetünk – íme az érdekes életút!

Üzleti élet

Peter Jones Sydneyben született magyar szülőktől, Budapesten tizenöt éve foglalkozik lakás kiadással: a Nova Apart Hotel az ő vállalkozásának gyümölcse; érdekes tény, hogy ezzel övé Magyarország második legnagyobb Airbnb-je. Ezen tapasztalatok birtokában ingatlan tanfolyamokat szervez a tudás átadására, illetve életvezetési- és üzleti tanácsadással is foglalkozik. Önmagába is sokat fektetve megtalálta belső egyensúlyát, aminek köszönhetően hiteles tud lenni mind üzleti, mind írói tevékenységében, valamint a zenei színtéren is találkozhatunk a nevével.

peter jones üzletember tanácsadás író

Lakásoktól a meseírásig

Jogosan merül fel a kérdés, hogy az üzleti világból hogyan csöppenhet bele valaki az írói alkotómunkába. Peter Jones-t például kisfia inspirálta, hogy gyerekeknek szóló könyveket írjon. A gyönyörű rajzokkal tarkított mesekönyvek könnyen érthetőek és olvashatóak, ami a ritmusos és lendületes szövegeknek köszönhető. A könyveket lapozva a „zen” szó juthat eszünkbe, mivel a történetek bölcs és mély mondanivalóval bírnak, amik hasznosak lehetnek a gyerekek és a felnőttek fejlődésében is. Így tehát biztosan be fog találni azoknál, akik ugyan nem szeretnének (még) túlságosan mély szellemi kérdéseket feszegetni a gyermekükkel, ám mégis adnának némi betekintést egy olyan életszemléletbe, ami a láthatón túli világot is megmutatja.

peter jones silly daddy három csodamag kolduskirály

Angol-magyar

A mai világban az angol szinte nélkülözhetetlen: mi sem mutatja ezt jobban, hogy a kéttannyelvű intézmények (óvodától kezdve) egyre népszerűbbek. A Bolondos Apu 1-2. kétnyelvű gyerekkönyv lévén tehát szuper gyakorlás lehet azoknak, akik már ismerkednek a nyelvvel, vagy már aktívan tanulják is azt. Egy végtelenül bájos történet, aminek angol verziója többé-kevésbé alapszókinccsel rímekbe szedve íródott, így téve élvezetesebbé az angol szöveg olvasását is.

Eddig megjelent könyvek

  • A három csodamag
  • A Kolduskirály
  • A Kolduskirály és a bölcs
  • Bolondos Apu
  • Bolondos Apu az állatkertben
  • Mira és a mágneses szív
  • A Kalandor

Történetek az igazi értékekről

Peter Jones eddig 7 könyvet jegyez, főleg a 3-9 éves korosztály számára, ám A kolduskirály című történetet 6-tól egészen 99 éves korig ajánlja. A Kolduskirály-könyvek legújabb tagja, A Kolduskirály és a tolvaj május 15-én jelent meg, amiben a tolvaj élete legnagyobb zsákmányát készül megkaparintani, ám társak nélkül kicsiny esélye lenne a sikerre. A mesekönyv arra keresi a választ a tolvaj, a bajkeverő, és a Kolduskirály hármasán keresztül, hogy mi az igazi érték: a gazdagság, vagy önmagunkban, belül leljük meg az igazán lényeges dolgokat? Ismerjétek meg ti is a Kolduskirály-könyveket, és csöppenjetek bele együtt az új kalandba!

Oldalak