Lifestyle

Mindig ugyanott jönnek pattanások az arcodon? Ezt üzenik az egészségedről a bőrhibáid - Árulkodóbbak, mint hinnéd!

Észrevetted, hogy mindig ugyanott jelentkeznek az arcodon a pattanások? Az ősi kínai és ayurvédikus technikák szerint a pattanások helyei belső, egészségügyi problémákat jelezhetnek. Ez azonban tudományosan nem bizonyított, viszont így is sok mindenről árulkodhatnak a "bőrhibáink".

Válaszd a tudományt!

Persze, nem akarjuk elvitatni az ősi kínaiak és ayurvédikusok tudását, azonban azt, hogy a fülünkön megjelenő pattanást vesebetegség okozná, még egy releváns tudományos kutatás sem bizonyította be. Most azonban megmutatjuk, valójában mire utalhatnak az arcod különböző helyein elhelyezkedő pattanások és hogyan tudod megakadályozni, hogy újra és újra megkeserítsék a napjaidat.

Pattanások a hajvonal körül A homlokodon lévő hajvonal körüli pattanásokat nagyon kifejező módon "pomádé pattanásnak" is szokták nevezni. A pomádék a sűrű, gyakran ásványi olaj alapú hajápolási termékek, melyek összetevői megakadályozzák a hajhagymáinkban lévő természetes olaj vagy faggyú távozását. Ez az elzáródás pedig pattanásokat okoz. Ha rendszeresen visszatérnek a pattanások a hajvonalad környékére, a legjobb, amit tehetsz, hogy abbahagyod ezen termékek használatát, vagy alkalmazásuk után megmosod az arcodat.
Kattints a további képekért!

Forrás: Healthline Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.