Lifestyle

Működhet egy párkapcsolat, ha hatalmas a korkülönbség? A pszichológusok szerint ez a siker kulcsa

Mit számít tíz-húsz év? Pszichológusok is megerősítették, hogy akár sikeresebb is lehet egy olyan párkapcsolat, ahol a nő az idősebb, vagy meglepően nagy a korkülönbség. Mutatjuk a részleteket.

Mert azt úgy illik

Hiába annyira különbözőek az emberek, egy dologban mégis nagyon sokan egyetértenek. Mégpedig abban, hogy egy párkapcsolatban úgy illik, ha a férfi az idősebb. De miért is? Az igaz szerelem túlmutat egy sztereotípián. Pszichológusok is megerősítették, hogy bizonyos szempontok alapján akár sikeresebb is lehet egy páros, ha idősebb a hölgy, vagy meglepően nagy a körkülönbség a két fél között. Mi sem mutatja jobban, hogy mekkora bélyeg kerül azokra a nyilvánosságra hozott sztárkapcsolatokra, ahol nagy a korkülönbség, minthogy azonnal felkapott hírré válik és elindul a véleményformálás róluk. Egy kutatás során a résztvevők különböző párokat osztályoztak és nem meglepő módon, azok kapták a legkevesebb pontot, ahol akár tizenéves nagyságú korkülönbség is volt a két fél között.

Hugh Jackman és Elton John is hatalmas korkülönbséggel él boldog párkapcsolatban

Sztereotípiák

Amikor egy nő idősebb a kapcsolatban, általában több kritika éri, mint fordított helyzetben a férfiakat. Ugyanakkor a kutatások szerint azokat a párokat, ahol a nő idősebb, egyenlő felekként látják, míg ha az urak találnak fiatalabb barátnőre, egyből megjelennek az „aranyásó”, „sugar daddy”, stb. kifejezések, amikkel a lányt illetik. A pszichológusok szerint ez azért is érdekes, mert akármelyik helyzet áll fent – sokkal fiatalabb lány, idősebb nő – a derogáló komment mindig a nőre érkezik, miközben a férfi jó színben tűnik fel.

Mindkét esetben megjelennek a párkapcsolati sztereotípiák

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Lifestyle
Az elektromos fogkefék régebben egészen különleges dolognak számítottak, manapság viszont már szinte mind ezeket az eszközöket használjuk fogaink tisztán tartásához.