Ezzel az olcsó trükkel napok alatt beérik a paradicsom: olyan élénkpiros lesz, hogy el sem fogod hinni

Ne csüggedj, ha úgy látod, nem akar beérni a paradicsom, létezik ugyanis egy kiváló praktika, amivel felgyorsítható a folyamat, és garantáltan zamatos, szép piros szemek kerülhetnek az asztalra.
Sok mindenre figyelni kell
Milyen érdekes, hogy a kertészek számára legkedveltebb növények gyakran a legproblémásabbak is egyben – ilyen például a paradicsom is, ami bár botanikailag gyümölcsnek számít, a konyhában zöldségként használjuk fel. Ha nem valami furcsa talajbetegség vagy kártevő tizedeli őket, akkor ott van a termés, ami egész nyáron szinte mozdulatlanul lóg a növényen, mintha sosem akarna beérni. Persze, elsősorban a megfelelő tápanyagpótlás az igazán kulcsfontosságú: a növekedés kezdetén érdemes nitrogénben gazdag tápoldatot használunk, hogy erős, vastag szárat és bőséges termést neveljünk, majd a virágzás idején jobb, ha átállunk a virág- és gyümölcstámogató, alacsonyabb nitrogéntartalmú, viszont káliumban és foszforban gazdag tápoldatra – ez elősegíti a virágok és a termés fejlődését, valamint a gyorsabb érést. A másik lényeges lépés a paradicsomnövények stratégiai metszése: ha eltávolítjuk a fölösleges hajtásokat, a növény energiáját a már elkezdett gyümölcsök beérésére koncentrálja – távolítsuk el az úgynevezett „vak hajtásokat”, amelyek a fő szár és az oldalágak között nőnek, valamint a felesleges alsó leveleket, amelyek már nem szolgálnak céljukat. No, de mi van akkor, ha még ezek után sem válnak szép pirossá a szemek? Mivel érdemes próbálkozni? Szerencsére van egy igencsak egyszerű módszer, amivel a természet erejét ösztönözhetjük, hogy előrébb vigye a dolgokat.





























