Lifestyle

Vissza a feladónak: évtizedekkel vízbe dobása után ért partot a kislány palackpostája

Több mint 1200 kilométert tett meg a skót kislány üzenete a vízbe dobása óta. 25 évvel később a megtaláló visszajuttatta a feladónak a levelet, aki felnőve jót nevetett gyerekkori sorain.

Skóciából szeretettel

1996-ban, egy iskolai feladat kapcsán, egy halászhajóról indította útjára az első palackpostáját az akkor nyolcéves Joanna Buchan. A skóciai Peterhead közelében dobta a tengerbe az üzenetet, amelyet 25 évvel később Norvégiában egy édesanya talált meg. Elena Andreassen Haga 2020 nyarán az ország északi részén lévő Gasvaer városában halászta ki az üveget a tengerből, ami pontosan 1287 kilométerre van onnan, ahonnan annak idején „feladták” a levelet – írta meg a kedves történetet az Origo.

Kinyitottuk az üveget, de nagyon óvatosnak kellett lennünk, mert már a papíron is látszott, hogy jó ideje a vízben volt már. Sikerült kihajtogatnunk a levelet és elolvastuk. Ekkor tudtuk meg, hogy a levél Skóciából származik, ami nagyon klassz érzés volt” – idézte a megtaláló szavait a portál. Mint elmondtak, a kislány olyanokat írt a levélben, hogy szereti az édességeket, van egy kutyája, és nem jön ki túl jól a fiúkkal.

Elena Andreassen a közösségi médiában felvette a kapcsolatot a levél szerzőjével. Így derült ki, hogy Joanna Buchan most az ausztráliai Új-Dél-Walesben él, és orvosként dolgozik. Ő azt mesélte, hogy azonnal felismerte a kézírását, és nagyon jót nevetett a gyerekkori problémáin. „Amikor elolvastam a levelet, majdnem meghaltam a röhögéstől” – mondta.

Hó- és szélvihar csapott le a településre, a kislány pedig nem tért haza az iskolából. A megható történet a fagyos Oroszországban esett meg.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A 74 éves Nagy Marika igazi hétköznapi hős, rengeteg magányos, idős emberen segít egy különleges mozgásforma, az örömtánc oktatásán keresztül. Ez a tánctípus egészen egyszerű mozdulatokból áll, sosem...
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.