Lifestyle

Felállították az ország karácsonyfáját a Parlament előtt - Fotók

A fa eddig a Heves megyei Apc egyik családi házának kertjét díszítette, november 21-én érkezett meg az Országház elé.

Már előre számoltak a fa elhelyezésével

Mintegy 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyő érkezett hétfőn a Kossuth térre, amely eddig a Heves megyei Apc egyik családi házának kertjét díszítette – közölte az MTI az Országgyűlés Sajtóirodájának tájékoztatása alapján.

A fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg a Kossuth térre. A fenyőfát 2022. november 21-én állították fel.

A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozókkal erős szélben is képes biztosan tartani.

Fotó: MTI / Lakatos Péter

Lapozz a további részletekért!

Oldalak

Lifestyle
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.