Lifestyle

Az oroszok 15 "öngyilkos" drónt indítottak Ukrajna ellen: Távolból irányítható halálosztókkal támadnak

Az ukrán légierő lelőtt 13-at abból a 15 iráni gyártású kamikaze drónból, amelyeket az orosz erők hétfőre virradó éjjel indítottak Ukrajna ellen - közölte Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy tévéműsorban.

Északról indították őket

"Az orosz erők északi irányból drónokat indítottak. Ezek Sahíd-136 típusú, iráni gyártású kamikaze drónok voltak. 15-öt indítottak, és ebből 13-at a légvédelem különféle fegyverekkel megsemmisített" - mondta el a szóvivő. Az ukrán légvédelemnek ezt az eredményét "elég jónak" minősítette. Arra kérte Ukrajna lakosságát, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légi riasztásokat.

Vasárnap esete Kijevben, és az ukrajnai régiók csaknem felében légiriadót rendeltek el, amely hajnali négy óráig tartott - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn ismét összehívta a haditanácsot. Az elnöki iroda közlése szerint az ülésen a hadműveleti-stratégiai csapatcsoportok parancsnokai beszámoltak az államfőnek a frontokon kialakult helyzetről. Részletesen megvizsgálták a Donyeck megyei Bahmutnál kialakult hadiállapotot. A városnál már több hete heves harcok dúlnak az ukrán és az orosz erők között.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: GettyImages

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina...
Fashion&Beauty
Nem véletlenül imádjuk kislányként a különféle játékbabákat, hiszen elképesztően gyönyörűek. Éppen ezért nem meglepő, hogy több sminktrend ihletéül szolgáltak már, legújabban a "babaszempillák"...
Sztárok