Lifestyle

Kerüljön minden a megfelelő helyre! Tovább megőrzik a frissességüket a zöldségek, ha így tárolod őket

A piacon vagy boltban beszerzett zöldségek módszeres elpakolása nem tartozik a legkedveltebb házimunkák közé, azonban megéri a fáradságot, ugyanis minimális odafigyeléssel elérhetjük, hogy sokáig frissek és felhasználhatók maradjanak.

Fontos a rendszerezés

Ha nem megfelelően tároljuk a piacon vagy a szupermarketben vásárolt friss zöldségeket, hamar tönkremehetnek: megfonnyadnak, megváltozik az ízük és veszítenek vitamin-tartalmukból. Bár hazaérve egy hosszú bevásárlásból a legtöbben a hátuk közepére sem kívánják, hogy a helyes rendszerezéssel foglalkozzanak, mégis érdemes ügyelni néhány apróságra, így ugyanis tovább megőrizhetjük a zöldfélék frissességét, valamint hozzájárulhatunk ahhoz, hogy hosszú ideig zamatos maradjon az ízük. Galériánkban eláruljuk, mikre érdemes figyelni:

A burgonya és a hagymafélék esetében a száraz, hűvös hely (például a kamra) a legideálisabb hely a tárolásra, ott akár hónapokig is elállnak. Fontos továbbá, hogy sose kerüljenek a hűtőbe, illetve lehetőség szerint külön-külön tároljuk őket.
Kattints a további képekért!

A zöldségek, gyümölcsök rendkívül fontos szerepet játszanak a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozásban, azonban még ezekkel az élelmiszerekkel is érdemes óvatosan bánni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.