Örökkön-örökké, de szerelem nélkül – Miért ragadsz bele egy haldokló kapcsolatba?

Míg a halál el nem választ… Szerelem, rózsaszín köd és boldogság helyett sokszor ez a mondat inkább kínkeserves szenvedéssel és fölösleges kitartással van tele. De miért? Minek maradsz benne egy rosszul működő párkapcsolatban?

A női lelkekkel suttogó

Marozsák Szabolcs olyan bestseller kötetek szerzője, mint a Női önbizalom titkos tükre vagy az Új élet a szakítás után. Többszázezres Facebook és Insta követőtábora előtt már sok kérdésben bizonyított, ezért úgy gondoltuk, egy női magazin olvasói - a legégetőbb magánéleti, párkapcsolati és lelki kérdésekben - szeretik megtudni egy tapasztalt férfi gyakorlatias nézőpontját. Az önbecsülés javításával foglalkozó női önbizalomedző tapasztalatból tudja hogyan segíthet egy hölgynek a magabiztossága helyreállításában. Nincsenek előtte tabuk, elhallgatott témák. Saját módszert dolgozott ki, amit megismerhettek, ha követitek írásait itt a Femcafe.hu-n.

Ha pedig kérdésetek van, névvel, vagy név nélkül, tegyétek fel, de készüljetek fel a válaszra, mert Szabolcs könyörtelenül őszinte és lényegretörő!

Egy vacak viszony is jobb, mint a magány – sokan ezen az állásponton vannak. De vajon szinglinek lenni olyan borzalmas? Mitől tartanak azok, akik évekig vagy akár örökké kínozzák magukat, társukat és sokszor még gyermeküket is a vitáktól hangos napokkal, a szomorú tekintetekkel, a cáfolhatatlan boldogtalansággal?

„Senki másnak nem fogok kelleni!”

Rettegsz attól, hogy veled van a baj, nem vagy elég szép, csinos, okos, kedves? Épp emiatt meggyőződésed, hogy nem lesz még egy olyan balfácán, aki elvisel téged?

Ha nem lehetsz önmagad, nem érzed magad szerethetőnek, vonzónak, akkor idővel az önbizalmad is csökkenni fog. Ez magával vonja a bizonytalanság érzését, a gondolatot, hogy veled van a probléma, így lehet nem is fog senki többé beléd szeretni. A félelem természetes, hiszen nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő, ám egy problémákkal teli kapcsolatban semmiképp nem javasolt benne maradni.

Az egyedül töltött idő felhasználható arra, hogy egy kicsit magadra koncentrálj, felismerd azt, hogy min kell változtatnod, újra rátalálj az önbizalmadra, hogy a következő kapcsolatodat már tudatosabban irányítsd.

„Nem bírom a változást!”

Az új helyzetek megrémítenek téged? Kiborulsz a bizonytalanságtól?

A kellemetlen szituációk akár biztonságérzetet is nyújthatnak, hiszen hiába rossz, az már ott van neked, az már a tiéd. A változás félelemmel tölthet el, mert ismeretlen területre tévedni sosem könnyű. Fontos azonban felismerni, hogy az életedért, a boldogságodért csak te vagy a felelős. Ha nem hiszel benne, hogy igenis képes vagy megoldani a váratlan helyzeteket, könnyedén tönkreteheted az életedet.

Hidd el, a váratlan fordulatok csodálatos dolgokat is hozhatnak magukkal!

„A magány nem nekem való!”

Sosem voltál egyedül? Nem is hiszel benne, hogy az életedet egyedül is tudod irányítani?

A számlák, amiket mindig ő fizet be, a szerelők, akikkel mindig ő egyeztet, a szegek, amiket mindig ő üt be a falba, a feladatok, amiket mindig ő végez el – mindezek rád hárulnak, amint kilépsz a kapcsolatból. Érthető, hogy tartasz ettől, de hidd el, mindezek nem jelentenek megugorhatatlan akadályt. Vedd a kezedbe a kormánykereket és indulj abba az irányba, amely boldogságot nyújt számodra!

A félelem és a gátló tényezők, amelyek eltántorítanak attól, hogy kilépj a már rég halott kapcsolatból, mind egy problémára vezethetők vissza: az önbizalomhiányra.

Építsd vissza a magabiztosságodat, hogy felemelt fejjel, határozott léptekkel indulhass el a jóval kiegyensúlyozottabb jövő felé!

„Megváltozok”, „Ezután minden egészen másként lesz”, „Ez volt az utolsó alkalom, „Ígérem, többet nem lesz ilyen”– hölgyeim, hányszor hallottátok már párotoktól ezeket a frázisokat?

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak