Így tudod a halála után virágzásra bírni az orchideát

Egyértelmű, hogy az orchideák virágzáskor a legszebbek. Ha a tiéd már a végét járja, akkor ez a trükk segíthet újjáéleszteni.

Lehet még tudsz egy esélyt adni a virágzásnak

Az orchideák gondozása során a legfontosabb, hogy megpróbáljuk utánozni természetes élőhelyük viszonyait. A legtöbb orchidea faj fényigényes, de közvetlen napfénytől óvni kell őket.

A vízigényük változó: a növekedési időszakban gyakrabban, míg pihenőidőszakban ritkábban igénylik a locsolást. A locsolásnál fontos, hogy a víz szobahőmérsékletű legyen, és addig öntözzük, amíg a cserép alján lévő nyílásokon ki nem folyik. Virágzáskor általában hetente kell őket locsolni.

Az orchideák különlegességét tovább növeli, hogy sok fajuk rendkívül hosszú életű, és éveken át képesek virágozni, ha megfelelő körülmények között tartják őket. Egy kertészeti szakértő most elmondta, mit kell tennünk, ha már halottnak hisszük a virágot!

Az orchideáknál is eljön a pont, amikor közeledik a vég. Azonban ilyenkor nem kell őket kidobni és rögtön újat venni egy kertészeti szakértő szerint.
Kattints a további képekért!

A korallvirág az egyik legnépszerűbb növény, mely a legtöbb háztartásban jelen van. Otthonunk éke azonban könnyen tönkremehet, ha nem tartjuk szem előtt az igényeit.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Újabb SMS-es csalás terjed Magyarországon: az elkövetők több ezer forintos bírság befizetésére szólítják fel áldozataikat a rendőrség nevében küldött üzeneteikben.
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívás jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
Sztárok
Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig...