Lifestyle

Jelentősen drágábban tankolhatunk, brutálisan emelkedik a gázolaj és a benzin ára is: Ettől a naptól kell számítani a drágulásra

Hiába, hogy szeptemberben még csökkent az üzemanyag ára, a frissen érkezett október már most megmutatja, hogy ez megváltozhat.

Még csak most kezdődött az október, máris emelkednek az árak

A hazai benzinkutakon ugyanis szerdától jelentős üzemanyagár emelkedés várható. A holtankoljak.hu szerint a piaci árú benzinért literenként 25, a gázolajért pedig 18 forinttal kell többet fizetni majd tankolás után. Ilyen drasztikus áremelkedés a benzin esetében június, a gázolaj esetében augusztus óta nem volt tapasztalható.

Ezek alapján az alábbiak szerint alakulnak majd az üzemanyagárak szerdától:

  • 95-ös benzin: 691,7 HUF/liter
  • Gázolaj: 757,9 HUF/liter

Ez az áremelkedés nem vonatkozik azokra, akik jogosultak a továbbiakban is a hatósági áras üzemanyagra. Fontos megjegyezni, hogy az üzemanyagárak emelkedése mögött két fontos faktor áll. Az egyik az olaj világpiaci árának emelkedése, a másik pedig a forint gyengülése.

Forrás: Portfolio Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.