Élő nyuszit vennél húsvétra? Van néhány dolog, amiről tudnod kell

Közeledik a húsvét, az ünnep előtti napokban pedig vészesen sok élő nyuszit adnak el.

A húsvéti nyúl nem játék

Az esetek többségében azonban az ajándékba vett állat megunt dekorációként, esetleg az utcán végzi. Hogyan akadályozhatjuk meg mindezt? Úgy, hogy mielőtt ész nélkül megvennénk a húsvéti nyulat a gyerekeknek, csak azért, hogy örüljenek a lurkók, gondoljuk végig, milyen következményekkel járhat ez a döntést. Mert vannak következmények.

Valóban szívesen tartanánk-e állatot a lakásban? Van-e helye, elég tere, illetve van-e időnk vele foglalkozni a mindennapokban? Gondoljunk bele a következő hónapokba, évekbe! Ki lesz felelős az állatért a családban? Ha gyermeknek szeretnénk venni, elérte-e már azt a kort, hogy felelős állattartóvá váljon? Ha nyaralni megyünk, kire tudjuk majd bízni az állatot?

Azt is érdemes megfontolni, mennyiben fogja megváltoztatni az életünket a cuki kis állat. Egy új négylábú családtag befogadásával ugyanis a mi személyes életterünk is átalakul. Gondot okozhat a családnak a mindennapokban az állat táplálása, esetleges egészségügyi problémái, a lakást piszkító szőrzet, a kellemetlen szagok és az ürülék is. Az élő állat szőre akár még allergiás tüneteket is kiválhat.

Mit ajándékozzunk nyuszi helyett? Tippek a következő oldalon!

Fotó: Pets4Homes

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!