Lifestyle

5 dolog, amit nyáron jóval többször kéne tisztítanod, mégsem teszed: ha ezekre nem figyelsz, többet ártasz, mint hinnéd

Végre beköszöntött a nyár, itt a jó idő és mindenki, aki csak teheti vakációzik vagy szabadtéri programokat szervez. Ilyenkor még nehezebb rávenni magunkat a házimunkára, pedig bizonyos dolgokat a legmelegebb hónapokban jóval gyakrabban kéne tisztítanunk, mint gondolnánk.

Gondoltad volna?

Nyáron a takarítást a ritkábban elvégzendő feladatok közé soroljuk, hiszen kinek van kedve házimunkát végezni, miközben odakint hét ágra süt a nap? Sajnos azonban még az év legragyogóbb szezonjában is időt kell fordítani ezekre a teendőkre, hiszen a baktériumok és a szennyeződések velünk ellentétben nem mennek nyári szabadságra. Sőt mi több, vannak olyan háztartási cikkek és területek, amelyek ilyenkor még több odafigyelést igényelnek, mint bármikor máskor az évben, ugyanis a kórokozóknak a táplálékforrás, valamint a nedvesség mellett melegre van szükségük a fejlődéshez. Galériánkban összegyűjtöttük, miket érdemes gyakrabban tisztítani a hőségben:

A nagy meleg penészesedést okozhat az olyan háztartási készülékekben, mint például a mosogatógép és a mosógép. Ennek megelőzésére Courtney Walsh, a Homeaglow takarítócég szakértője azt javasolja, öntsünk ecetet a dobba és szódabikarbónát a mosószeres tálcába, majd futtassunk le egy mosást magas hőfokon.
Kattints a további képekért!

A sütő után a mikró a második olyan konyhai eszköz, amit kifejezetten utálunk takarítani, pedig ezzel a trükkel néhány perc alatt letudható a művelet.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Blikk

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Nyakunkon van a nyár, és egyre többen kezdik el összerakni fejben, hová szeretnének elutazni. Fontos azonban tudni, hogy mi a különbség az utazási irodák, valamint az utazási tanácsadók között.
Egészség
A cigaretta rengeteg országban nagy problémát jelent, de a britek akarják meglépni a legdrasztikusabb törvényt ezzel kapcsolatban. A képviselők persze úgy oldották meg, hogy ők nyugodtan...
Sztárok
Árpa Attilára ismét rátalált a szerelem, valamint a boldogság. Ráadásul az is lelepleződött, hogy egy korábbi barátnőjével békült ki.