Tényleg megjósolta? Ezért hiszik el tömegek, hogy Nostradamus előre látta Adolf Hitler felemelkedését és uralmát

A mai napig rengetegen úgy gondolják, hogy sok minden más fontos mozzanat mellett Nostradamus Adolf Hitler véreskezű náci diktátor felemelkedését is megjósolta. De vajon miért gondolják így?

A mai csalók, szélhámosok elődje

Michel de Notredame, közismert nevén Nostradamus a mai világban is tevékenykedő csalók és szélhámosok elődje. Nevét évszázadok óta ismerik, ezt a hírnevet történelmi eseményekre vonatkozó hátborzongató jóslataival vívta ki magának. Sokak szerint olyan mérföldkőnek számító pillanatokat jósolt meg, mint a Holdra szállás, 9/11, a Covid-járvány vagy éppen ha visszatekintünk a történelemben, akkor a valaha élt egyik legrettegettebb ember, Adolf Hitler felemelkedését is előrevetíthette Nostradamus - írja a Grunge.

Nostradamus azonban minden bizonnyal nem volt emberfeletti képességekkel rendelkező próféta. Egyszerűen csak pontosan értette, hogy az események hogyan ismétlődnek a történelem során, ahogy azok a múltban is ismétlődtek. Mestere volt a megtévesztő, kétértelmű mondatoknak, melyek szándékosan rejtélyesek, nagyjából bármit jelenthetnek és igen könnyű őket félreérteni. Nostradamus korában, a 16. században a spiritualizmus és az okkultizmus iránti érdeklődés áthatotta Európát. Az asztrológia fellendülőben volt, és Nostradamus kihasználta az égi jóslatok iránti éhséget. Asztrológiai jóslatokat adott fel postai úton, szándékosan rendezetlen és homályos kézírással. Nostradamus gyakran azon a nyelven írt, amelyet a címzett a legkevésbé értette, hogy még talányosabbá tegye üzenetét. Később ezt a taktikát alkalmazta, amikor megírta mai napig emlegetett jóslatait.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2