Lifestyle

Ilyen ma még megtörténhet? Szexista szabály miatt kaptak büntetést női sportolók

A norvég női strandkézilabda csapat tagjai a szabályokkal ellentétben nem bikinialsóban, hanem rövidnadrágban léptek pályára, ezért megbüntették őket.

Elegük lett a bugyiból

A norvég strandkézilabda válogatott rövidnadrágban játszott a Bulgáriában lezajlott Európa-bajnokság vasárnapi bronzmérkőzésén a spanyol csapat ellen. Ez önmagában még nem hangzik túl nagy hírnek, azonban a szabályok ezt nem engedik, azok azt írják elő, hogy a játékosoknak bikinialsóban kell lenniük a meccseken.

A Norvég Kézilabda Szövetség (NHF) már az eset előtt számított a büntetésre, és már előre jelezte, hogy készek bármekkora pénzbüntetést kifizetni, hiszen számukra az a legfontosabb, hogy az atléták olyan felszerelésben játszanak, amely a legkényelmesebb számukra. Ők nagyjából személyenként 50 euró pénzbüntetésre számítottak, ám végül ennél sokkal több, játékosonként 150 euró lett a kiszabott büntetés, összesen 1500 euró, ami több mint félmillió forintnak felel meg.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) az után döntött a büntetésről, hogy az NHF a meccs előtt engedélyt kért a rövidnadrágok viseléséhez, de ezt az EHF nem adta meg a nemzetközi szövetség (IHF) szabályaira hivatkozva, melyek kimondják, hogy a strandkézilabdázóknak olyan bikinit kell viselniük a meccseken, amelynek a felsőrésze egy testhezálló sportmelltartó, az alsó pedig egy olyan bugyi, amely nem hosszabb tíz centiméternél.

A játékosok fellázadtak az előírások ellen, úgy tartják, ennek a viseletnek nem kéne kötelezőnek lennie, hiszen megalázó és nem is praktikus egy pici, a feneket alig takaró bikinben versenyezniük. A norvégokon kívül sok más sportoló, és a nézők is támogatóan állnak ki az ügy mellett.

Az NHF továbbra is mindenben támogatja a nemzeti válogatottat, közleményt is kiadtak, amiben kifejtették, mennyire büszkék a lányokra, amiért kiálltak magukért, és ígéretet tettek arra, hogy szorgalmazni fogják a nemzetközi szabályozások megváltoztatását, hogy minden játékos olyan öltözetben léphessen pályára, ami számára a legmegfelelőbb.

Tokióban 12 évesen már, 66 évesen még lehet olimpiai érmet nyerni.

Leadfotó: facebook.com/partshan

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az elmúlt hónapokban tanúi lehettünk a Barbiecore felemelkedésének és az Y2K reneszánszának, valamint az iskoláslánynak való öltözködés és a ringató balettcore hirtelen felfutásának.
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.