Szabolcs megyei kisboltra csaptak le a Nébih szakemberei - gyomorforgató, mit találtak

Az üzletben több mint egy tonna kifogásolható élelmiszerre bukkantak.

Helyszíni ellenőrzést tartott a Nébih

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszerüzlet ellenőrzése során több, mint 1,2 tonna, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - olvasható a Nébih holnapján.

A helyszíni ellenőrzése során összesen 41 tétel élelmiszer (például hús és húskészítmények, kefir, joghurt, tejitalok és egyéb tejtermékek) kapcsán intézkedtek a szakemberek. A problémás élelmiszerek közül 365,19 kg lejárt fogyaszthatósági idejű, 181,04 kg lejárt minőségmegőrzési idejű volt, továbbá 702,77 kg nem nyomonkövethető terméket is találtak az ellenőrök. A kifogástolt élelmiszerek egy részét a forgalom előtt nyitva álló eladótérben, másik részét a raktárban tárolták, elkülönítés és a forgalmazást tiltó jelölés nélkül.

A hatóság összesen 41 tétel élelmiszer forgalomból való kivonását rendelte el azonnali hatállyal és tiltotta meg a forgalomba hozatalát. Az élelmiszer-vállalkozó az érintett élelmiszerek elszállításáról a hatósági ellenőrzés ideje alatt gondoskodott. A jogsértések listája itt olvasható.

Drágul az ásványvíz, a joghurt, de még a tisztító- és tisztálkodószerekért is több pénzt fizethetünk, majd mint eddig.

Leadfotó: 123rf

Oldalak